Renoveringsrunda

Två av mina cacher i den östra delen av Delsjöområdet har drabbats av problem, idag var det dags att försöka åtgärda dessa! Strax innan soluppgången gav jag mig ut på stigarna i skogen för att 50 minuter senare anlända vid ”Kapten Bertilssons Letterbox”, där hade nyckeln till brevlådan brutits av. Det visade sig att den brutits så illa inne i låset att det inte gick att få ut den kvarvarande delen, varför gör man så!? Dessutom hade någon försökt att bända upp själva lådan vilket förvärrat det hela (suck), jag placerade därför dit ett litet nyckelskåp med kodlås som en tillfällig lösning. Någon stämpel får inte besökarna den närmaste tiden när de besöker letterboxen men jag hoppas att kunna åtgärda detta snart. När jag åter kommit ut i ljuset efter min tur in till trollen gick jag mot den andra problemcachen ”Laga skifte på Hultets gård”, den skulle enligt uppgift ha fallit ned från sitt träd. Märkligt tyckte jag, men när jag närmade mig platsen såg jag att den inte fallit ned, den var nedslagen och sönderslagen!

Vandaliserad fågelholk.

Med hjälp av lite grövre ståltråd lyckades jag binda ihop holken och hänga upp den i träden. Förhoppningsvis håller denna lösning en tid, bättre än att den ligger på marken. Glad blir man givetvis inte över denna meningslösa vandalism. Det förefaller osannolikt att geocachare ligger bakom förstörelsen, åtminstone hoppas jag att det inte är några inom vår hobby!

Två cacher är alltså hjälpligt igång igen, men det kommer att krävas återbesök för att få cacherna att fungera på det sätt som jag ursprungligen tänkt mig.

%d bloggare gillar detta: