Alltid redo! – att jaga burk

Denna vecka har jag lidit av akut caching-abstinens, inte en minut över att ägna åt geocaching. Därmed har det inte heller blivit mycket motion, mer än till och från vagnen på en knapp kilometer enkel väg. Men idag fredag, då fanns faktiskt en lucka som möjliggjorde en liten miniutflykt.

Turen gick med cachinglinje 5 till Korsvägen och därifrån en rask promenad uppför Eklandagatan – som erbjuder en ganska ordentlig stigning – fram till dagens första mål ”Guldhedsbergen” som var stängd under förra helgens besök i dessa trakter. Nu var den dock på plats igen och jag kunde bara följa i tidigare burkjägares spår och logga burken – det är ju nästan fusk!

Burken i Guldhedsbergen

Burken i Guldhedsbergen

P1180120

Dagens andra och sista mål blev ”Alltid Redo!”, som också var stängd förra helgen!

Här är man alltid redo

Burken satt en bit över huvudhöjd men det var ändå så att jag fick böja mig ned lite för att ta burken!

Nöjd med två loggar denna dag började jag vandringen mot cachingbasen. Det började falla lite snöflingor och var omkring fem minusgrader så det var verklig vinterkänsla. Lite oväntat då att träffa på en stor skräcködla vid Korsvägen.

Här borde det väl sättas en burk....?

Här borde det väl sättas en burk….? Eller finns det kanske redan en….?

Efter en och en halv mils vandring nådde jag tillbaka till cachingbasen, med något lindrad abstinens. I morgon lördag lindras den med all säkerhet än mer!

%d bloggare gillar detta: