Strålande vintercaching i Lerumsskogarna – samt ett hemligt kvällsmöte

Den kallaste förmiddagen under denna vinter skulle ”gänget” givetvis ut på burkjaktsrunda. Det var nästan 13 minusgrader när jag lämnade cachingbasen för att bege mig mot vår vanliga startpunkt nära jssons och peg54321s cachingbas. Vi åkte ut mot Lerum för att möta Ingabo vid ”Kände för det…”, där kom stegen till användning.

Stege

När det är vinter skall man väl bege sig till närmsta badplats? Självklart, framförallt om där finns en trilskande nano. Peg54321 och jsson hade letat där utan framgång tidigare, lyckligtvis var Hallén med denna gång så burken kunde hittas!

Piren visade sig vara i gott skick, eller så såg vi inte skadorna under snön!

Piren visade sig vara i gott skick, eller så såg vi inte skadorna under snön!

Geocachare kastar sina skuggor över Aspen.

Geocachare kastar sina skuggor över Aspen.

Burkarna låg som på ett pärlband utmed Aspens strand. I rask takt loggades ”Fanny Special #1”, ”44:an”, ”Parka Grabben #1” och ”Johnny Cash” därefter parkerades bilen och vi plockade information vid startpunkten till en multi men vi kunde konstatera att den skulle vara bäst att plocka på tillbakavägen.

Dramatisk vy över Aspen.

Dramatisk vy över Aspen.

Nu skulle vi nämligen ut på dagens skogsvandring. Målet var att plocka de 12 burkarna i serien ”To my Family”. Cacherna ligger ute i ett område med få stigar och vägar (även om de finns). Större delen av vandringen mellan burkarna görs i terrängen, för att citera cachebeskrivningen.

”Här bjuds på riktigt tuff vandring utan stigar med mycket upp och ner, tät skog, blött och djävligt – hur kul som helst med andra ord. Terränggraderingen (T4) avser hela rundan.”

Vi var redo och gav oss av mot den första burken! Det blev en riktigt skön tur i skogen, det kalla vintervädret passade utmärkt för denna typ av burkjakt. Man fick se upp för håligheter och våta områden men till större delen gick det bra. Jag klarade mig torrskodd, Ingabo och peg54321 trampade vid något tillfälle ned i det blöta men det blev inte några större skador. En spännande plats var när vi korsade en nästan två meter bred bäck. Isen höll mitt på bäcken men var lite bräcklig i kanterna. Det pirrade allt lite när man med lätta steg gick över den frusna ytan!

Glada burkjägare tar en lite paus ute i skogen.

Glada burkjägare tar en lite paus ute i skogen.

Här har skogsmaskinerna jobbat hårt.

Här har skogsmaskinerna jobbat hårt.

Skogscaching

Vi letade oss metodiskt fram genom skogen, burk efter burk.

Här pågår ett intensivt arbete med en burk som avvek något i sitt utförande...

Här pågår ett intensivt arbete med en burk som avvek något i sitt utförande…

Cacherna i serien var trevliga och lätta att hitta så vi var mycket nöjda med den dryga mil långa skogsvandringen – en riktigt härlig upplevelse! När vi trädde ut ur skogen fick vi se två bilar med TB:s på, märkligt vi hade ju inte sett några andra burkjägare ute i skogen. Den ena bilen tillhörde MPLL upplyste Ingabo om.

Var är geocacharna som anlänt i dessa bilar?

Var är geocacharna som anlänt i dessa bilar?

Vi avrundade besöket i detta område med två ”klättercacher”, den höga terrängratingen skrämde oss först, men vi kunde åtminstone gå dit och bedöma om det var möjligt att försöka ta burkarna. Den första cachen var ”Klätterserien #2 – Bouldering”, den visade sig var fullt möjlig att logga utan att riskera livet, även om vi försökte med lite klättring innan burken hittades.

Är det inte peg54321 som klättrar där uppe?

Är det inte peg54321 som klättrar där uppe?

Det fanns en del is utmed berget!

Det fanns en del is utmed berget!

Efter framgångsrik loggning av denna gick vi mot ”Klätterserien #1 – Nudisten”, även den gick att logga om än med lite större vedermödor på grund av all is som täckte ”tillfartsstigarna” till denna burk.

Utsikten över Aspen från Klätterserien #1 var fantastisk denna strålande vinterdag.

Utsikten över Aspen från Klätterserien #1 var fantastisk denna strålande vinterdag.

Vi åkte nu vidare mot den lite mer lättillgängliga ”Hamsterns julotta 2012”. När den var loggad mötte vi en bekant röd bil som vi skådat tidigare under turen, det var MPLL i sällskap av Tuxic. Vi gjorde gemensam sak och gick mot ”Utlöpare”, där snurrade vi runt som förvirrade höns innan Tuxic upptäckte den luriga burken som vi alla gått förbi utan att se.

Här letar många erfarna burkjägare, men skall de hitta någon burk?

Här letar många erfarna burkjägare, men skall de hitta någon burk?

Efter lite trevligt geo-prat skildes våra vågar åt och mitt ”gäng” gick mot ”Stjärnklart” som loggades efter ett ganska långt letande! Cachingen i närheten av Aspen avrundades med att logga till multifinalen som jag nämnde tidigare. Därefter avvek Ingabo för att inhandla lite ätbara varor inför ett hemlighetsfullt kvällsmöte. Tillsammans med jsson och peg54321 fortsatte jag mot ”Spacehog and Armour hamster” men där fick vi snabbt ge upp eftersom det fanns nyfikna och misstänksamma grannar. Istället avrunades cachingdagen med en logg på ”Parka Grabbens otroligt trista kusin”.

Därefter åkte vi mot Ingabos cachingbas där flera andra geocachingprofiler också dök upp.

Här äts det för fullt! Sedan kom datorer och paddor fram, vad är det som kokas ihop vid detta bord?

Här äts det för fullt! Sedan kom datorer och paddor fram, vad är det som kokas ihop vid detta bord?

Klockan var väl efter 21 på kvällen när vi bröt upp från bordet. Då hade vi i många timmar finslipat planer inför ett kommande äventyr – vart bär det av frågar ni er nu – som vanligt är då mitt svar att det får ni veta om ni följer Halléns Geocachingäventyr under de kommande veckorna!

3 kommentarer på “Strålande vintercaching i Lerumsskogarna – samt ett hemligt kvällsmöte

  1. Idag va det ja som kunde ta Revans efter Ängårdsbergs rundan och följa era spår istället 🙂 Tillsammans med ett gött gäng vi tvekade lite hur ni hade vandrat på sina ställen under my family rundan 😉 Men för det mesta va det ganska bra vägval i den knepiga terrängen

  2. Kul att se ni gillade ”to My family ”
    Känner du du till liknande? Meddela gärna mig

    CO. Mattias700316

  3. Jag , Zvenniz , snafas och Moonmatte följde i era fotspår under ”To My Family” rundan. Ibland gjorde vi egna vägval , men oftast gick vi i era spår. Mkt. bra runda för övrigt. Den blågröna TB Volvon på kortet tillhör mig 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: