Hallén på Hundpromenad med Svamparna i skogen

Att åka till Lerum två dagar i rad skulle säkert kunna betraktas som en dödssynd eller möjligen något högst olämpligt i någon puritansk-mugglares värld, tur då att man inte är mugglare utan inbiten burkjägare som alltid lockas av nya möjligheter till lite loggning och inte räds att konfrontera synder. Mitt under vår runda på ”familje” serien i går publicerades en ”Hundpromenad” på andra sidan Lerum. Elva burkar utmed en liten slinga i skogen är ju alltid lockande så det fick bli pendeltåget ut mot Lerum denna förmiddag när jag väl var klar med bloggning och loggning av gårdagens äventyr.

På mindre än femton minuter var tåget ute i den växande cachingkommunen Lerum. Jag behövde inte mer än lämna stationsområdet innan dagens första burk var loggad, ”Packa Gadden #9”, den låg nära en öppenvårdsavdelning för psyket, men den var stängd idag så folket i de vita rockarna kunde inte hindra min framfart idag heller!

Stängt på psyket - tur det för den här gubben!

Stängt på psyket – tur det för den här gubben!

Jag drog nu iväg uppför backarna mot ”Tomteberget”, men den satt högre än jag räknat med för en 2,5 terrängscache. Dessutom höll mugglare på att frigöra sina plåtlådor från snö inom synhåll från burken så jag kunde inte börja jobba med långa trädgrenar vilket säkert hade kunnat få ned burken. Jag valde istället att gå vidare på min tur.

Hög

Invid nästa cache, ”Stallyktan”, den var snyggt utformad men intressantast tyckte jag ändå var att burken var lokaliserad nära en gravhög.

Gravhög

Högen är 18-20 meter i diameter och 1,5 meter hög. Troligen är den från bronsåldern, men ingen utgrävning har gjorts på platsen så dateringen är därmed osäker.

På små vägar genom en lantlig trakt av Lerum, med många ridhästar, tog jag mig nu mot en jordkällare med tillhörande burk. På platsen fanns faktiskt tre jordkällare och en riktigt liten nano som jag lyckligtvis hittade trots snön.

Jordkällare 1

Finns cachen i denna jordkällare?

Jordkällare 2

Kanske finns det en cache här?

Jordkällare 3

Är detta möjligen cachens hem?

Tre jordkällare bara några meter från varandra! Det är inte så ofta man ser och givetvis undrar jag varför?

Nu närmade jag mig dagens huvudmål, slingan med hundpromenadcacherna. Först hade jag dock sikte på ”Utsikten #vägen” som låg invid vägen innan man kommer in på stigarna där hundpromenadslingan ligger. Där stod två personer och loggade när jag kom fram. Det visade sig vara clewas, cacharen som jag ofta sett i loggar – berömd för en röd flygsvamp.

clewassvamp

Vi slog följe och fick en riktigt trevlig skogsvandring. Brukarna var genomgående mycket lätta att hitta, snön gjorde det ännu lättare då det bara var att följa fotspåren fram till burken.

Clewas

Clewas loggar ännu en burk, om nu bara den trilskande plastpåsen med loggremsan vill komma ut ur röret! Det var genomgående det ”svåraste” med burkarna.

Vi tog oss systematiskt genom seriens alla burkar. Vid nummer nio lät jag clewas gå i förväg då jag ville stanna och äta mina smörgåsar innan jag fortsatte vandringen. Efter lite påfyllning av detta drivmedel fortsatte jag framåt och loggade de återstående burkarna. Därefter följde jag bilvägen ned mot Lerum igen och in på den lilla vägen där barn och hästar endast får framföras i 30 kilometer i timmen…

Hästar och barn

Snart var jag åter vid stationen och kunde påbörja färden hem mot cachingbasen. Turen blev på 10,7 kilometer, till det kommer givetvis totalt fyra kilometer till och från stationen. Därtill loggades 15 burkar under dagen.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: