Xnote – bege dig ut på lapp-skattjakt!

apple-touch-icon-1024x1024-precomposed

För ett par veckor sedan kontaktade skaparen av appen Xnote Fredrik Alstorp mig och frågade om jag var intresserad att pröva detta nya gps-spel. Det är alltid roligt att pröva något nytt så underhelgen har jag testat appen några gånger. Det berör inte geocaching direkt men kan vara en god plattform för den som vill börja lära sig sin gps i Iphone (appen finns ännu inte för android).

Jag började givetvis med att skapa ett meddelande. Direkt när man öppnar appen möts man av en vänligt sinnad pirat som inbjuder till att överraska en vän.

sv_1136_splash

Därefter är det bara att välja ut en punkt på kartan där man vill att meddelandet skall visas, man behöver inte skriva in några koordinater.

sv_1136_app_2

När punkten är skapad skriver man ett meddelande och skickar det på e-post eller via något socialt media till vänner och bekanta.

sv_1136_app_3

Den som får meddelandet kan sedan börja leta sig fram mot den dolda ”lappen” som du satt upp i Xnote.

sv_1136_landing_iphone

När man går mot det dolda meddelandet är känslan ungefär som när geocachingappen används. När ”jägaren” når fram till målet dyker ditt meddelande upp på skärmen.

sv_1136_app_1

Konceptet påminner lite om Wherigo men är mycket lättare att använda. Om man vill använda gps vid sociala aktiviteter till exempel på arbetsplatsen eller i familjen så är appen perfekt då det inte kräver lika mycket av användaren som vid geocaching, tröskeln både för att använda och skapa dolda meddelanden är lägre och skulle troligen inte skrämma dina ”mugglarvänner”.

Jag prövade att sätta upp några lappar till mig själv inne i Göteborg och även ute i Lerum där jag geocachade under helgen, det fungerade väl även om min numera gamla Iphone inte har lika bra gps som dagens telefoner.

Xnote var kul att pröva och kan roa även en inbiten geocachare! Det kommer nog att finnas många användningsområden för appen, framförallt som lek inom familjen eller i en grupp av vänner. Men det är tänkbart att även affärer kan utnyttja möjligheten att lägga ut dolda reklamerbjudanden och låta kunderna gå på skattjakt. Förutsättningarna borde vara goda då appen är mycket lätt att använda.

Läs mer på www.xnoteapp.com appen kan du ladda ner från App Store.

En kommentar på “Xnote – bege dig ut på lapp-skattjakt!

  1. Tycker nog det hade varit bättre att förbättra whereigo istället för att ta fram en light version av det. Men, men detta kanske tillfredställer något mugglarbehov ?

%d bloggare gillar detta: