Rävarna raskar över isen

En bit framåt förmiddagen denna soliga söndag slog jag följe med hebb, TMR68 och Ingabo på ett vintrigt äventyr i framförallt Lerumstrakten. Det skulle inte bli någon mängdcaching denna dag då vi alla hade annat att tänka på under eftermiddagen, men en liten upprensningsrunda var inplanerad.

Vi inledde med ”Aspenkyrkan”, naturligtvis gick vi uppför sluttningen och inte på vägen, det höll på att sluta illa för Hallén och hebb! Vi föll likt käglor i den hala sluttningen och åkte handlöst tillbaka ned i diket! Det blev en del blåmärken efter den färden! Burken hittades efter en stunds avsökning av terrängen och vi gav oss av mot ”Fågelbord” som loggades efter en del letande.

Finns det några fåglar i skogen?

Finns det några fåglar i skogen?

Vi tog oss därefter via två burkar ”The End of the Road?” och ”Öxeryd # 2” mot ett av dagens viktigaste mål ”Räven”. Vi gick den smala och isiga stigen tills vi var i höjd med den lilla ön. Där fanns rännor av nästan öppet vatten vilket oroade oss. Vi fick söka oss lite längre fram innan vi hittade en plats att kliva ned på isen, långsamt steg för steg med TMR68 svingande en ispik i täten tog vi oss ut mot ön.

Håller isen?

Håller isen?

En stege är väl aldrig fel på isen...

En stege är väl aldrig fel på isen…

Det var inte överallt isen bar, det gällde att välja rätt väg!

Det var inte överallt isen bar, det gällde att välja rätt väg!

Eftersom vi nu skulle ut på rävjakt borde vi haft höga hattar och röda rockar på oss, men jag får göra ärade läsare besvikna, det var normal fältklädsel för geocachare som gällde idag!

Här pågår rävjakt!

Här pågår rävjakt!

Är det rävspår som syns ute på isen tro?

Är det rävspår som syns ute på isen tro?

Burken hittades utan några problem utan att använda stegen. Nu återstod bara att hoppa över den lilla öppna rännan som omgav ön och anträda återtåget över isen.

Is

Allt gick väl och vi tog oss torrskodda tillbaka till fastlandet och gick åter mot bilen som stod någon kilometer bort.Vi gjorde en avstickare och loggade ”Pumphuset” och därefter ”Öxeryd # 3” innan vi åkte djupt in i skogarna och letade upp multicachen ”Gårdar & Hus i Lerum 23, Häcken”. Vid finalen var det isiga stigar dolda av nyfallen snö. Där var TMR68 nära att spräcka skallen vid ett riktigt otäckt fall! Men han klarade sig med några blåmärken, det var sannerligen en riskabel tur idag, endast Ingabo klarade sig från att falla!

En av Ingabos cacher loggas av hebb som en liten bonus på väg mot nästa burk.

En av Ingabos cacher loggas av hebb som en liten bonus på väg mot nästa burk.

Var kan cachen sitta?

Var kan cachen sitta?

Några burkar i Hulanområdet föll sedan offer för vår loggrunda, ”Premiär”, ”BiBro” som loggades med hjälp av en hebb och en Hallén tång. ”Herr Gårman” passerades och loggades nästan i farten innan vårt angrepp mot Hulanområdet avstannade med en försmädlig DNF på ”Upp för backen #5”. Efter denna burk fick Ingabo ge upp för att bege sig ut på mugglaraktiviteter – jo även ”Sverige 1:an” håller på med icke burkrelaterade saker!

Vi övriga fortsatte mot den nya ”The Patch(work)/ Lappen” av Monway. En lurig burk som dock genomskådades av Halléns blick. Värre var det att öppna den, där inträffade missödet att locket sprack. Men ägaren informerades omedelbart om missödet så den är troligen snart i gott skick igen. Nöjda med att vi besegrat den luriga burken tog vi oss vidare mot ”My view from work” men där hade vi inte någon framgång och bestämde oss för att gå mot ”Porten till Norra Hallsås” som lätt kunde loggas. Som avrundning på Lerumsjakten tog vi ”VattenTornet” serien med tillhörande final.

Dagen avslutades med ännu en ö, denna gång i Kåsjön där det blev ett besök (för mig återbesök) vid ”Sekt”. Åter raskade rävarna över isen. Barnen till några mystiska asfaltsläggare som slagit läger nära badplatsen ville följa med oss, men det ville inte vi! Ensamma gick vi över isen och snart stod man åter framför snötäckt ljung och jag suckade. Letande inleddes med ett systematiskt sopande av den lilla öns växtlighet. Denna gång var jakten framgångsrik tack vare hebb! Härligt att äntligen kunna markera den burken som hittad.

hebb grubblar över Sektens hemlighet!

hebb grubblar över Sektens hemlighet!

Efter denna framgångsrika loggning diskuterade vi möjligheten av att ta en annan trilskande burk bland klipporna i Sävedalen, men vi valde att låta bli och vänta tills snön är borta. Istället belv det hemfärd efter en synnerligen framgångsrik och trevlig (kort) cachingdag.

En kommentar på “Rävarna raskar över isen

  1. Pingback: 100% guldhamster | hebb cachar vidare... som om inget har hänt...

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: