En sista ökenvandring

Vi lyckades att boka ytterligare en natt på motellet i Yerington, därmed skulle vi få hela dagen till vårt förfogande för att rensa större delen av områdets trailer. Idag skulle det inte bara bli bilcachande, äntligen stod lite fotvandring i programmet.

Öken

Detta avsnitt av trailen krävde bättre fordon än vad vi hade så nu blev det till att gå (härligt!) Dessutom var T-ratingen på flera av burkarna 5:or, det säger man ju inte nej till att få utan att behöva riskera dramatiska och otäcka klättringar, istället kunde man ta en behaglig vandring till burken.

Vandring i öknen

Inte varje dag man loggar en T 5:an så här utmed stigen!
Inte varje dag man loggar en T 5:an så här utmed stigen!

Mitt ute i öknen möttes vi av ett egyptiskt tempel!

Men, är detta verkligen ett egyptiskt tempel?
Men, är detta verkligen ett egyptiskt tempel?
Här är beviset!
Här är beviset!

Cachen ”Old Mill Site” var nog inte något som egyptiska faraoner lämnat efter sig trots allt, snarare var det en lämning efter en mer sentida gruvanläggning. Men ändå en spännande plats!

Efter alla pinnar och stenrösen var detta en lite annorlunda cache!
Efter alla pinnar och stenrösen var detta en lite annorlunda cache! Skidor är väl lämpligt i öknen…

Berg

Denna dag avbröt vi cachingen redan vid 14-tiden! Varför? Hade vi blivit akut trötta på att jaga burk? Nej, givetvis inte! Anledningen var enkel, vi behövde rengöra cachingfordonet nu när vi var klara med burkjakten i öknen. Ni minns kanske hur bilen såg ut invändigt?

Något dammigt...
Något dammigt…
En del smuts på utsidan också.
En del smuts på utsidan också.
Rengöring behövdes!
Rengöring behövdes!

Det blev till att nästan demontera allt i bilen för rengöring. Hela arbetet tog lite över fyra timmar, men sedan var den så skinande ren igen att vi knappt vågade kliva in och åka med den igen!

TMR68 tar sig an smutsen.
TMR68 tar sig an smutsen.

Följande morgon skulle vi lämna Yerington och färdas västerut igen, då med en ren bil och några av oss med lite renare kläder då även dessa fått sig en omgång handtvätt inne på motellet. Jag ångrade inte att handtvättmedel var med i packningen.