Snötäckta berg och Redwood skogar

På morgonen den första dagen i maj månad lämnade vi Yerington för att resa mot San Francisco. Det skulle bli en lång resdag med sparsamt burkletande, egentligen bara några enstaka stopp för bensträckare. De höga bergen reste sig nu framför oss och det blev en stigning på något tusental meter upp mot nivåer över 2000 meter över havet.

Vi lämnar här Yerington bakom oss.
Vi lämnar här Yerington bakom oss.

Höga berg

Vi kom nu in i en helt annan klimatzon!
Vi kom nu in i en helt annan klimatzon!

Vi närmade oss nu Lake Tahoe, där många rika och berömda i västra USA håller till både sommar och vinter.

Utsikten var bedövande vacker!
Utsikten var bedövande vacker!

När vi tog oss upp på de höga bergen för att logga ett par burkar väntade en överraskning, vägen spärrades av stora mängder snö! Lite av en kulturchock när vi spenderat så mycket tid i öknen, men det var inte utan tillfredsställelse som vi pulsade fram genom drivorna!

Snö

mer snö

skog

Från denna punkt blev det en nästan oavbruten nedförsbacke ned mot Stillahavskusten. Vårt mål var att först göra ett lite längre stopp vid en av redwoodskogarna norr om San Francisco och därefter ta oss mot vårt motell.

Detta träd började växa under 900-talet AD.
Detta träd började växa under 900-talet AD.

Hallén

Trollskog

Som myror under träden!
Som myror under träden!

Skog

Bäck

Efter denna mugglarupplevelse tog vi in mot den stora stadens hjärta (….) och på vägen dit blev det ett par burkar, bland annat vid fästet för en bro som många tycker är spännande att se – så varför inte visa ett par bilder även av den!

Golden Gate

Loggning av en virtuell
Loggning av en virtuell
Den gyllene porten, från andra sidan.
Den gyllene porten, från andra sidan.

Bilfärden över Golden Gatebron var intressant, men än mer spännande blev det i backarna i centrum! Det var totalt omöjligt att se något i korsningarna på grund av lutningen, Joy.se som satt bakom ratten fick svettas! Allt gick dock bra och vi tog oss igenom centrum och bort mot trakten av flygplatsen där vi hade vårt motell de kommande två nätterna.

Efter den långa transporten var det skönt att komma fram till motellet denna dag. Vi gick sedan ut på jakt efter ett matställe och hamnade på en brasiliansk resturang som serverad kött i aldrig sinande mängd. Man kunde köpa en buffé (utmärkt sådan) och sedan kom folk springande med spett fyllda med kött så länge man hade en ”grön” skylt uppe. Vi fick nog mer än vårt lystmäte, men det var verkligen gott och mycket mättande. Vi rullade sedan till fots tillbaka och sov ovaggade inför nästa dags upplevelse – besök i centrum av San Francisco.

1 kommentar

  1. Vilket fantastiskt äventyr ni varit ute på. Tack för all rapportering och alla foton. Blir mer och mer sugen på att göra cachingresor men jag får vänta tills barnen inte påverkar semestervalet längre.
    /mamma camilla

Kommentarer är stängda.