Vandring i San Francisco

Efter frukost den 2:a maj tog vi pendeltåget ”CalTrain” in mot centrum, härligt att kliva ombord på ett tåg efter allt bilåkande under de gångna veckorna! Redan vid stationen började vi med jakten, först av allt loggades ännu en virtuell burk ”CalTrain – San Francisco”. Sedan inleddes en härlig vandring genom staden.

Höga hus

En märklig man, många tår och många fingrar hade han...
En märklig man, många tår och många fingrar hade han…

gatumiljö

Stadsmiljö

Vi sökte inte bara efter virtuella, det blev en och annan traditionell också. På en plats där vi gick en ganska god stund och sökte gick en kvinna förbi med orden ”lycka till – den är svår…” det finns geocachare överallt!

backe

Kyrka

Spårvagn

Givetvis fick vi även beundra stadens arbetshästar, de kabeldrivna spårvagnarna som går i de riktigt branta backarna.

Vagnen

kabelvagn

De som har bil i staden får snabbt lära sig hur man hanterar och parkerar i backar…

Lutning

På tal om backar, ni har väl hört talas om cachen ”Lombard Street” som namngett den kurviga gatan som setts på många filmer? En extra krydda är att den ägs av ingen mindre än Alamogul, ni vet väl vem det är? Om inte, han har idag loggat 86 099 cacher och är därmed den geocachare i världen som har loggat flest burkar.

Lombardstreet

Lombardstreet

Lombardstreet

Framåt eftermiddagen gick vi ned mot hamnen och det fina promenadstråket utmed vattnet.

Krabba

Hamnstråk

... vaktar cachen(!)
… vaktar cachen(!)
Sjölejonen har placerat sig vid en Webcamcache, men den var ur funktion när vi var där. Det var förmodligen därför det var så många sjölejon där. De väntade på att cachen skulle bli aktiv igen.
Sjölejonen har placerat sig vid en Webcamcache, men den var ur funktion när vi var där. Det var förmodligen därför det var så många sjölejon där. De väntade på att cachen skulle bli aktiv igen.
Bra att veta, här kunde vi ringa polisen om Ingabo skulle bli ohanterlig(!)
Bra att veta, här kunde vi ringa polisen om Ingabo skulle bli ohanterlig(!)

Mitt bland alla gator hittade vi en grön oas (givetvis med en cache), det går små dolda gångstigar nedför de branta sluttningarna mellan husen. Riktiga pärlor att besöka och svåra att hitta för mugglarturister.

Det är svårt att tro att detta faktiskt är centrala San Francisco!
Det är svårt att tro att detta faktiskt är centrala San Francisco!
Det var brant på sina ställen!
Det var brant på sina ställen!

city

Järnvägsvagn

Vi avrundade besöket i centrum med ytterligare några burkar, både traditionella och virtuella. Tyvärr gick det inte att få biljetter ut till Alcatraz (som TMR68 och jag planerat), tydligen måste man köpa sådana flera dagar i förväg! Det var ju en missräkning, men vi var ändå mycket nöjda med besöket i centrum. San Francisco är både vackert och trevligt att besöka, härligt med en urban återställare efter all tid ute i öknen. Totalt blev det idag 24 kilometers vandring i urban miljö.

När det nu blev lite tid över oss (TMR68 & Hallén) valde vi att följa med ut till Great Mall som Ingabo och Joy.se hade högt på sin lista (vilka mugglarfasoner!). Medan de två shopparna gick till jeansavdelningen gick TMR68 och jag ett varv genom köpcentret, det första man får se är HM…

HM

Vi såg inga butiker eller varor som var av intresse så det blev en glass i väntan på shoppinggänget.

Därefter följde lite urban kvällscaching innan vi återvände till motellet för vår sista natt i USA.