Lerum har fler burkar än man tror

”Lerum är mer än du tror” är kommunens dyrbara slogan, men en sak är säker, Lerum har fler burkar än vad man kan tro! Det senaste året har det dykt upp platsburkar till höger och till vänster, över och under, bakom och framför. Bara under den tiden vi var i USA har det tillkommit stora mängder, Ingabo ringde därför runt under gårdagen till Hallén och TMR68, resultatet blev en gemensam insats mot burkfrossan i Lerum med början klockan åtta från Lerums station.

Vi började givetvis med cachen ”Tribute!” som låg femtio meter från platsen där vi parkerat. Därefter rullade vi upp mot höjderna öster om motorvägen och tog oss via några burkar i villaområdena upp mot Stamsjön.

Stamsjön

Där började vi med ”Wilmas skatt” sedan föll burk efter burk snabbt i våra händer. När vi loggat ”Stamsjöviken” skulle vi ta oss runt ändan av sjön, men hamnade då i en fårhage. Djuren trodde nog att vi hade mat med oss, eller möjligen så de oss som föda och bräkte högljutt och såg besvikna på när vi klättrade över ett staket upp mot vägen och försvann.

Stamsjöviken, Ingabo väntar på att ett mugglargäng skall försvinna.

Stamsjöviken, Ingabo väntar på att ett mugglargäng skall försvinna.

På andra sidan sjön erbjöd ”Ett STORT tack!” relativt hårt motstånd, det var först efter ett långvarigt sökande som den kunde hittas.

Båthus

Nu var det dags att ta sig an miniserien Stamsjön, fyra traditionella och en final. Det var inte några svårigheter att hitta burkarna, men till cachen ”Stamsjön#3 Ödetorpet” tog vi en onödigt krånglig väg, men den gav motion och skogskänsla! När vi väl var framme vid ödetorpet visade det sig inte vara öde!

Bakom buskarna lurar mugglarna!

Bakom buskarna lurar mugglarna!

Det var en stor samling av ”stormugglare” och mängder av småmugglare iförda gula västar – genomgick de någon form av mugglarskola tro? Vi ville inte stanna längre än nödvändigt utan drog iväg genom skogen för att klara av denna serie. Det blev en härlig liten skogsrunda på knappt 8 kilometer.

När vi lämnat skogen var det åter lite jakt i villaområdena. Flertalet burkar gick problemfritt men vid ”PetPoffRoff” stötte vi på den sura gubben som tidigare jägare också mött. Denna gång hävdade han att allt detta var privat mark, inklusive halva trottoaren! Vi hade inte någon lust att fortsätta sökandet så vi gav oss av mot nästa burk.

Vilda fåglar!

Vilda fåglar! Vilken burk? Det avslöjas ej…

Vi hade även tid för ett par multis innan vi gav oss av på nästa lilla vandring in mot Hulanseriens område, där fick TMR68 se burkarna försvinna förbi (han var ensam om att inte ha loggat den serien) under den raska gångturen innan vi nådde fram till ”Stubben”, där letade vi länge, mycket länge, men tillslut kröntes sökandet med framgång. Ytterligare två cacher längre in på samma skogsväg blev sedan loggade.

Ett antal backar på temat Upp för backen blev sedan vårt mål liksom den lite mer äventyrliga ”Fårhagen” och cachen ”The Wolf” som tog oväntat lång tid. TMR68 råkade dessutom ut för ett korsförhör av en minimugglare – vi kan vara glada att han inte arresterade oss!

Lite längre bort fick vi sedan slutligen fritt fält att angripa ”Upp för backen #3”, den hade vi redan passerat två gånger tidigare, men vid båda tillfällena vaktades den av en minimugglare beväpnad med vattengevär! I skrivande stund har jag loggat över 18 000 burkar men det är första gången jag är med om vattengevärsbeväpnade mugglare som verkligen står på pass vid cachen!

Säveån

Dagens burkjakt avslutades inne i Lerum där ytterligare tre burkar hittades. Då hade klockan hunnit bli 18 och det var dags att bryta för idag. Nöjda kunde vi återvända till våra cachingbaser.

Ingabo begrundar dagens burkjakt allt medan ett stilla regn började falla över sjön.

Ingabo begrundar dagens burkjakt allt medan ett stilla regn började falla över sjön.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: