Jagar älgar burk?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Åter var jag idag ute på en tur för att se till en av mina cacher, målet var ”Gränsstenen” som bara dagar efter mitt förra besök fick en ny Needs Maintenance logg. Jag tyckte nog att loggboken håller ett bra tag till, men hade idag med mig en loggremsa i vattentåligt papper för att lägga i burken. Det tar ungefär en timma att gå genom skogen från cachingbasen till den aktuella burken, alltså en motionsrunda kombinerat med nytta.

En vacker söndag i slutet av maj är det verkligen en ren njutning att ta sig fram på stigarna genom Delsjöområdet! När jag passerat över höjderna ovanför Delsjökärr och Bertilssons stuga var jag snart framme vid burken. Där kunde jag konstatera att ett stort djur, av spåren att döma en älg, rivstartat från platsen invid cachen! Var älgen där för att logga tro? Om så var fallet hade skogens monark misslyckats med att signera loggboken, kanske tyckte han att den var fuktig? Eller så var min uppenbarelse så skrämmande att loggningen aldrig blev genomförd. Vem vet, kanske dyker det upp en fotologg från herr Moose….

Efter genomförd renovering fortsatte min tur genom skogen, med kamera redo. Herr Moose behagade inte visa sig men det fanns lyckligtvis andra invånare som man kunde ge sig på!

Fångad i flykten.
Fångad i flykten.

När jag nu ändå var ute på en mycket avslappnad runda utan tanke på någon jakt började det dyka upp idéer kring en eller ett par nya burkar, så vem vet vad sommaren kommer att bjuda på – fler Hallén-burkar?