Även mugglare behöver äventyr!

En aktvitet på med arbetskamraterna brukar sälla innebära några äventyr i klass med geocachingturerna, men det händer alltid något oväntat som läsare av denna blogg är väl medvetna om!

Mugglare på paddan!
Mugglare på paddan! (men det finns faktiskt en och annan med gc-konto på bilden!)

Klockan 16 på onsdag eftermiddag lämnade pråmen – det vill säga paddan – kajen vid Kungsportsplatsen efter att vi lyssnat på ett föredrag om stadsplanering. Turen gick via Stora Hamnkanalen och Göta älv in i Säveån. Det var då regnet började på allvar och åtskilliga klädde ut sig till kycklingar (dock inte Hallén som givetvis var förberedd med egna regntåliga kläder och regntålig kamera). Regnet tilltog allt mer och vatten sprutade ut ur dagvattenledningarna ut i Säveån, så långt inget onormalt…

Några börjar se besvärade ut!
Några börjar se besvärade ut!

Planen för denna tur var att vi skulle kliva av paddan i Gamlestaden för att se på utgrävningarna av Nya Lödöse som just nu pågår vid Gamlestadstorget. När vi återvände mot Gamlestaden började det ryka mystiskt ur motorn, det var problem med kylningen – skulle vi nå fram? Värre var att ingen kontrollerat att det fanns en brygga att lägga till vid. Det fanns faktiskt inte någon brygga!! Vad gör man då? Det var nu hela operationen började likna ett geocachingäventyr. Den enda platsen att landstiga på låg inom ett område som var avspärrat med byggstaket. En febril jakt på utvägar inleddes. Jag hade givetvis redan sett två möjliga vägar ut, men tittade road på när mugglarna försökte lösa detta problem.

Slutligen fick vi kliva av vid strandkanten, rakt ut i lera och grus, kanske mindre kul för några av kvinnorna med högklackat och några män med ljusa kostymer under de gula kycklingdräkterna.

Hallén lämnade snabbt pråmen för att få lite bilder!
Hallén lämnade snabbt pråmen för att få lite bilder!

Iland

Vilken syn!
Vilken syn! Regndroppen på linsen illustrerar förhållandena väl!

Alla tog sig upp ur båten och iland, det blev sedan en relativt enkel väg ut från området.

Detta var en utflykt som mugglarna sent kommer att glömma, men vem vet vad som väntar gänget fram i augusti – då kan det hända saker!