Mystisk Midsommar

Mystiken ligger tung över Midsommaren, fruntimmer springer omkring och plockar grönsaker, mugglare i alla omöjliga åldrar hoppar på stackars grodor och fruktbarhetsritualer utförs vid kamouflerade flaggstänger. Ett hejdlöst firande, man kan fråga sig varför? Svaret ligger väl i att vi under dessa dagar når kulmen på ljusets framryckning och vi äntligen kan se fram emot lite mörker, kyla regn och höstväder, det är väl något att fira?!

En av alla ritualer går ut på att offra ett par buskar och sätta upp dessa vid ingången till en byggnad - ja se mugglare!

En av alla ritualer går ut på att offra ett par buskar och sätta upp dessa vid ingången till en byggnad – ja se mugglare! (Bilden har inget med dagens mystar att göra)

All denna mystik och grubblerier kring högtidens underliga mugglarfirande fick mig idag att bege mig ut på en renodlad mystery-runda. Vädertjänsten hotade med rejäl åska idag så jag valde att ge mig av i vanlig vardagstid, alltså 6-tiden. Det var oväntat mycket folk ute och rörde sig denna midsommaraftonsförmiddag, men det var kanske så att fler insett att det gällde att gå ut innan åskan kommer.

Dagens mystery tema var Texas pusselcacher:

* Texas pusselpyssel #2

Mysteriet löstes utan några problem och även burken var synnerligen lätthittad även om loggremsan var så blöt att jag fick rista in min signatur i pappret, tog även en fotologg som bevis om det skulle behövas.

* Texas pusselpyssel #4

Även här är mysteriet ungefär lika lätt att lösa som att hitta burken, en snabb burk under min vandring.

* Texas pusselpyssel #5

Pusslet kunde lösas utan problem, som tur var följde jag instruktionen och fick fram de justerade koordinaterna. Men vad hjälpte det? Jag letade högt och lågt efter burken men den verkade vara borta – eller så var jag helt väck!

* Texas pusselpyssel #6

En synnerligen lätt myst att lösa! På plats fick jag dock leta en ganska lång stund innan burken hittades. Men skam den som ger sig – till slut höll jag cachen i min hand och ytterligare en ledtråd till mystarnas final var säkrad.

Det var en mycket trevlig tur som gav 13,5 kilometer i benen och tre av fyra planerade burkar hittades. Nu återstår att se vad resten av helgen kan bjuda på!

GLAD MIDSOMMAR!

på vägen

OBS! Denna bild är tagen långt från alla loggade mystar!

%d bloggare gillar detta: