Utmed danskarnas mystiska väg

Danskavägen

Under midsommarhelgen påbörjade jag sökandet efter alla de mystar som ligger utmed Danska vägen, frågetecken efter frågetecken avklarades men ändå låg två av Texas pussel-mystar kvar på min karta. Burk nummer 5 som jag förgäves sökte efter på midsommaraftonen var borta och hade under veckan ersatts av en ny cache. Det blev därmed mitt första mål att hitta den och fylla min sista lucka när det gäller ledtrådar till finalen. Den nya burken kunde hittas lätt på exakt den plats som jag misstänkte förra veckan. Därefter noterades ledtråden och jag kunde räkna ut var finalen skulle vara, resultatet verkade trovärdigt och jag drog iväg åt det hållet. ”Texas pusselpyssel – Finalen!” ligger verkligen i ett fint område, synd att det inte här är lämpligt att berätta mer om platsen, det hade annars varit intressant att göra! Nu när denna serie var avslutad bestämde jag mig för att gå mot de mer centrala delarna av staden för att logga ytterligare några cacher.

Efter en stunds vandring nådde jag cachen ”Liseberg”, rakt utanför den livliga nöjesparken. En lördag förmiddag omkring klockan åtta är en ganska lämplig tidpunkt för en logg av denna cache. Ändå fick jag vänta en ganska lång stund på att en lastbils-mugglare skulle lämna platsen, därefter var det bara att plocka burken.

Liseberg

Ibland hittar man lite udda skyltar. I detta fall har man inte krånglat till projektgruppens namn!

Ibland hittar man lite udda skyltar. I detta fall har man inte krånglat till projektgruppens namn!

Jag tog nu det långa benet före och klev iväg mot ”Needs Maintenance 2”, där har jag loggat en burk tidigare, men nu har den återuppstått om än att den tvingats in i det moderna regelverkets modell som förhindrar den roliga vinklingen som den gamla burken hade, men en cache är ändå alltid en cache!

Needs Maintenace

Jag återvände nu ned mot Göteplatsen för att leta burk i teaterkvarteren.

Kändis

Det började nu regna ganska rejält och jag insåg snart att burken, ”Lorensbergsteatern” inte fanns utmed teaterns vägg, vilket min gps först antydde.

Teater

En helt normal caching-familj!

En helt normal caching-familj!

Sökområdet vidgades och snart var även denna cache infångad och märkt med en Hallénsignatur. Tyvärr tilltog regnet än mer i denna stund och kunde börja liknas vid skyfall. Men ytterligare en burk stod på dagens program och jag tog mig den korta sträckan till ”Esaias Tegnér”. Där fick jag ta till kartan i telefonen för att kunna avgöra ungefär var burken borde sitta. Det angav ett annat ställe än vad jag först misstänkt, men burken fanns där så då är det svårt att argumentera för en annan plats!

Esaias Tegnér

Efter skyfallet kände jag mig något fuktig och bestämde mig för att det fick vara nog för idag, 6 burkar rikare klev jag på cachinglinje 5 vid Korsvägen för transport tillbaka till cachingbasen. Tyvärr blev det bara 12,5 kilometers vandring idag, men det får jag väl ta igen under den så kallade semestern som nu sägs börja.

Dags att börja planera inför morgondagen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: