Vandring vid Stensjön med omnejd

Söndag förmiddag och inget regn i luften, då är det bara att dra på kängorna och ge sig ut på skogsstigar och vägar för att leta burk och underhålla burk. Dagens första mål var min egen cache ”Lyckan” som rapporterats som illaluktande och möglig. Så illa var det dock inte med burken men jag rensade ut allt skräp som läggs i cachen, kvitton och använda biljetter (varför läggs sånt i cacher??) Burken fick en rengöring och sedan tillbaka in i den stubbe som tjänstgjort som gömställe sedan oktober 2006 då grodan & fiabus och jag höll event i kaffestugan intill cachen. Nöjd med denna insats fortsatte jag på min väg genom Delsjöområdet.

Svejsdalen

För att komma vidare på dagens vandring fick jag passera Delsjömotet, som på senare tid fått dåligt rykte då vägpirater håller till i området. Det stod en husvagn med större dragbil mycket märkligt parkerat bortanför den nya pendelparkeringen, såg ut som ljusskyggt folk där. Lyckligtvis passerade jag på andra sidan bäcken dold av träden. När jag kom fram till mitt första loggningsmål för dagen ”Svejserdalen” stod det flera bilar och en del ”udda typer” en bit från cachen, men det gick att logga utan att synas. Lite längre bort uppenbarade sig även ett väl dolt litet tältläger. Denna dalgång brukar vara så trevlig att besöka, vore mycket synd om den förvandlades till en slum! Jag var glad när loggningen var avklarad och jag kunde ge mig av från platsen. Det blev en liten omväg för att slippa gå genom området med bilar och tält. Väl uppe på vägen igen satte jag högsta fart upp för de många backarna i riktning mot ”Stensjökyrkan” där jag blev först att signera den nya loggboken. Det var nästan lite märkligt att logga en kyrkocache i Göteborgsområdet som inte ägs av Ninjatummen… Detta måste vara en utbrytarkyrkan!

Stensjökyrkan

Min vandring fortsatte utmed Rådavägen och snart var det dags att rota fram ännu en burk, ”Stensjörasta”, den krävde inte något letande, bara att gå fram och logga!

Stensjön

Dagens burkjakt var därmed avslutad och jag gick nu tillbaka mot geocachingbasen. När jag kom upp på Boråsvägen fick jag till min glädje se att det byggts en GC-bana (geocachingbana) utmed vägen. Det blev genast mycket lättare att ta sig fram än att som tidigare behöva gå på den minimala vägrenen.

GC-bana byggs, och fortsätter över kommungränsen dessutom!

GC-bana byggs, och fortsätter över kommungränsen dessutom! Helt nära finns dessutom en burk, som jag loggat tidigare, vet du var cachen sitter…?

Väl hemma i cachingbasen kunde jag mycket nöjd konstatera att det blev 20 kilometers vandring denna dag. Nu gäller det att sätta sig och planera vad som skall hända de kommande (lediga) dagarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: