En dålig vana

Är det möjligen geocaching som jag syftar på? En riktigt dålig vana, man tvingas vara utomhus, man tvingas gå långa sträckor, man tvingas upptäcka nya platser, man tvingas se både det vackra och det fula – är det en dålig vana? Knappast! Ändå kom dagens burkjaktsrunda att gå i en dålig vanas spår.

Det hela tog sin början med en färd utmed nästan hela linjesträckningen för cachingbuss 17, jag klev av inte långt från en ödslig pendelparkering och där inledde jag mitt sökande efter ”Trångt? #2”, först höll jag på att bege mig in i buskarna men insåg att det nog var bättre och lurigare än så. Istället för att med våld bryta ned buskarna använde jag den högt placerade muskeln, ibland kallad hjärnan, och insåg då var burken skulle vara, snygg placering på denna öde parkering.

Parkering med cache

Min vandring inleddes nu utmed GC-vägen mot Lillhagen – kanske en passande plats att spärra in Hallén på kanske några tycker, men så illa skulle det inte gå idag. ”A Bad Habit #10” fanns nu inlagd som mål i min gps och jag fick snabbt fram burken, som lämpade sig väl när man kommer till fots. Dessutom fick jag min första erfarenhet av vad en dålig vana kan ge i form av cacher! Dåliga vanor ger mönster som är svåra att bryta så jag stegade omedelbart mot ”A Bad Habit #18”.

Dåliga vanors väg

Nu begav jag mig mot ett mindre kluster av burkar på samma tema.

* A Bad Habit #8

* A Bad Habit #7

* A Bad Habit #6 – varningen för fästingar var befogad, jag blev omedelbart anfallen av två som var ute efter mitt blod!

* A Bad Habit #5 – allt gick inte snabbt, här sökte jag länge och fick till slut erkänna mig besegrad. Hinten skulle vara den samma som för #4 i serien. Nu när jag varit vid den burken är jag nästan helt säker på att denna cache blivit mugglad.

* A Bad Habit – här fick man både trappa upp och ned…

Nu begav jag mig in i skogen och uppsökte en cache med en mindre dålig vana. Jag kom upp för det lilla berget och in under de höga träden. Då trodde min gps att jag skulle upp på bergets topp, en bit på väg läser jag hinten som antyder en parkbänk, helt om, nedför igen och till bänken där cachen ”My irl ”Elwynn Forest” väntade. Ett längre stenkast bort låg ”Home on the hill” och väntade, den klarades av snabbt. Mitt försök att avhålla mig från den dåliga vanan misslyckades givetvis och ett återfall var oundvikligt, ”A Bad Habit #2” lockade mig ned i fördärvet igen!

Skylt med dålig vana

Glad över fyndet gick jag mot ”A Bad Habit #3” utan att märka att den var Temporarily Disabled, jag inledde sökandet men hittade inte något. När jag efter en stund läste loggarna såg jag CO:s logg från april.

”Cachen misstänktes som en knarkgömma av närboende och polis har varit på platsen.”

Det var nog dags att ge sig av tänkte jag! Ett nytt fåfängt försök att bryta den dåliga vanan gjordes genom ett besök vid ”aröd”, men det blev ett fiasko och jag lämnade platsen utan att få en logg, irriterande som alltid att drabbas av en DNF. Istället gick jag i riktning mot Backa för att där åter sjunka djupt ned i beroendet av den dåliga vanan.

* A Bad Habit #4 – CO skall ha sin parkering här, men han syntes inte till, det gjorde däremot burken!

* A Bad Habit #11 – här angav hinten att den skulle sitta högt, men i loggarna angav alla att de hittat den på marken!

Det görs försök att lyfta de grå betongförorterna med att bygga om husen och ge dem färg!

Det görs försök att lyfta de grå betongförorterna med att bygga om husen och ge dem färg!

* A Bad Habit #12 – snårigt och eländigt, många stenar och ingen burk, surt.

* A Bad Habit #13 – ett snabbfynd.

* A Bad Habit #9 – efter lite snurrande gick det att hitta även denna.

* A Bad Habit #14 – dagens sista på temat dåliga vanor!

Bilden avslöjar vilken typ av dålig vana som är burk-tema för denna serie.

Bilden avslöjar vilken typ av dålig vana som är burk-tema för denna serie.

Min tur på Hisingen denna onsdag avrundades med ett besök vid cachen ”Selma View” det är faktiskt tredje gången jag hittar en burk vid denna bro. Burk efter burk arkiveras och nya kommer till, men varje gång med en lite annorlunda placering.

Selma

Nu kunde jag återvända mot cachingbasen med 16 nya burkar att logga och notera att runkeeper (ett annat träsk man lätt hamnar i som vandrande geocachare) mätt upp 12,6 kilometers vandring denna dag.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: