Underhåll

För att vår hobby skall fungera krävs det inte bara att burkar läggs ut, de måste skötas också. Det är en uppgift som kan ta en del tid om man är ägare till många cacher. Det är ofta svårt att hålla en god överblick över sina egna burkar och deras status då loggarna är många och det är lätt att missa när något behöver åtgärdas. Idag hade jag därför bestämt mig för att titta till två cacher som jag visste var i behov av lite uppmärksamhet.

Stora Delsjön

Stora Delsjön och Stora Torps tånge

Strax före sju på förmiddagen gav jag mig iväg genom Delsjöområdet med siktet inställt på ”Bronsåldersfolket”. Det är en av mina ”roligare” eller ”svårare” burkar som har en speciell utformning, mer sägs inte här för att inte förstöra för er som inte varit där än! Den gångna vintern hade farit hårt fram med burken så det var hög tid att den byttes ut. Platsen hade förändrats en del sedan mitt senaste besök (!), fick tänka till var burken egentligen låg, men det blev ingen DNF. Inom någon minut hade jag den skadade cachen i min hand och den nya låg på plats.Jag passade även på att besöka bronsåldersgraven på toppen av berget som är anledningen till att jag lagt ut cachen.

Mitt i bild, där stigen går upp finns graven. Den är riktigt svår att se, en fornlämning som de flesta missar!

Mitt i bild, där stigen går upp finns graven. Den är riktigt svår att se, en fornlämning som de flesta missar!

Därefter klev jag iväg genom skogen över bergsryggen mot nästa burk i behov av tillsyn, ”The mystery of king Ring”, där lade jag ut ett PET-rör i vintras, men så visade det sig att den gamla cachen fanns längre in men den var då infrusen. Nu har det problemet sedan länge upphört och därmed hög tid att ta bort extraburken. Men när jag skulle plocka fram PET-röret visade det sig att området var bebott av en myriad av myror som inte uppskattade att jag rotade i det som de utsett till sitt bo!! Här gällde det att peta försiktigt men samtidigt vara snabb, skaka av sig angripande myror och lämna platsen! Lite äventyr kan det allt bli även när CO är ute på tur!

Nu återstod vandringen hemåt, det blev ändå 14,8 kilometer i benen idag och en fin sommarvandring. Även underhåll av egna burkar kan vara riktigt givande. Nu gäller det att planera, vad skall man hitta på i morgon?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: