Bland kor, sniglar och andra kryp

Idag var det en så fin förmiddag att det nästa måste betraktas som ett brott att inte bege sig ut i solen och njuta av sommaren! Man vill ju inte vara en brottsling så det blev till att kliva iväg mot Sävenäs station och tåget mot Lerum idag.

Tåg

När man på en vardag åker ut från Göteborg på förmiddag är det inte någon trängsel, alla är ju på väg åt andra hållet! Det blev ett av de nya tågen så det var en snabb och bekväm resa, 15 minuter senare klev jag av i Lerum och inledde dagens burkjakt.Först på tur stod ”Filé Oscar”, lyckligtvis kände jag mig inte hungrig ännu så loggen stördes inte av något sökande efter mat. Bara några kliv bort låg sedan en relativt ny cache vid en mobilmast, ”Kastenhof connection”, först insåg jag inte att det var en monway cache, men när jag gjorde det inriktade sökandet mot vissa bestämda mål vilket gav god utdelning!

Mastigt

Jag gick nu in på Härskogsvägen. Där kommer en lastbil i mycket hög fart rakt emot mig, han får syn på mig (som går långt ut på den grusade lilla vägrenen) och svänger så han nästan tappar kontrollen över bilen med den stora containern! Det var en hårsmån från att han välte, vilka dårar som är ute på vägarna!

Glad att jag överlevde detta möte gick jag in till ”Mannen Myten Mintolux” och fick snabbt löst problemet samt satt min signatur i boken. En liten bit till fick jag fortsätta på den tungt trafikerade vägen – varför bygger man inte en GC-bana till Härskogen?? Tillslut kom jag in på småvägarna i skogen och möttes där av en skylt som uppmanade till att köra sakta – men jag ökade istället vandringstempot nu när jag hade fri väg.

lugnt

Vid ”Pannbiff med lök” letade jag länge och fick tillslut ge upp denna kluriga burk, efter ett telefonsamtal med Ragge1 vet jag nu ändå var burken befinner sig ifall jag har vägarna förbi igen! Bättre lycka hade jag då vid ”DinoRoffino – Le Chef”, en riktigt kul cache!

På småvägar och övervuxna skogsstigar kunde jag sedan förflytta mig mot den nionde burken i serien ”Sjörundan”, den har totalt 9 burkar så jag gick baklänges. Alla utom nummer 4 hittades, den har alla de senaste besökarna skrivit DNF loggar på så den är med stor sannolikhet borta.

kopparödla

skogsväg

Vackert landskap

Näckrosor

När rundan var avslutad kom jag åter ut på Härskogsvägen och gick vidare mot ytterligare ett litet kluster av burkar. Den första av dessa låg utmed Vildmarksleden och kunde lätt plockas fram. ”Utsikten #2” tyckte några tidigare besökare var lite svår, lyckligtvis hittade jag den ganska snabbt.

Väktare!

Väktare!

Nära cachen ”Inte dammfritt” fick jag åter se en ganska imponerande dammanläggning och en djup kanal som delvis sprängts fram genom landskapet.

damm

Kanal

Till ”Utsikten #3” och ”Xmas2012-06 Utsikten” fanns inte någon större stig, men några mindre djurstigar hittade jag som underlättade färden genom landskapet.

Ursäkta damen, kan jag få rota lite i dina bakre regioner - Närgången? Jag? Det här är ju geocaching!

Ursäkta damen, kan jag få rota lite i dina bakre regioner – Närgången? Jag? Det här är ju geocaching!

Den mest avlägsna (sett från Lerums centrum) av dagens cacher blev ”Tre kullar (knallar)”. Där fick man verkligen tränga sig igenom snårskogen innan burken kunde plockas fram ur sitt hål.

Nu blev det några kilometers vandring på den lilla och nästan helt trafikfria Gamla Härskogsvägen.

Jag var glad att cachen inte satt i baken på detta lilla djur...

Jag var glad att cachen inte satt i baken på detta lilla djur…

Mitt sikte var nu inställt på ”Gårdar & Hus i Lerum 13, Bävseryd” som var en synnerligen lätthittad cache. Det kan man tyvärr inte säga om nästa burk vid den gamla sågen ”Sågverket i Bävsjöryd”, dit tog jag mig på den rekommenderade smygvägen för att inte väcka skjutglada grannars uppmärksamhet!!! Sedan vidtog ett långvarigt och fruktlöst sökande, ännu en DNF.

Oj då, det såg jag ju inte..

Oj då, det såg jag ju inte..

Vacker miljö kring sågen.

Vacker miljö kring sågen.

Normal miljö för en geocachare, men trist nog hittade jag inte någon burk.

Normal miljö för en geocachare, men trist nog hittade jag inte någon burk.

Här saknade jag verkligen min ficklampa som har varit försvunnen sedan flytten!

DNF:er gör ingen glad, men jag kunde inte stanna under sågen hela dagen utan behövde fortsätta min vandring. ”Scoutkårer#3 Högsbotorps/ Fd Rya Scoutkår” hittades efter lite sökande och inspekterande av omgivningen.

stuga

Var är alla scouter?

Var är alla scouter?

Fornminne? Nej, inte riktigt..

Fornminne? Nej, inte riktigt..

Tänk att det krävdes 2002 pappor för att bygga detta.

Tänk att det krävdes 2002 pappor(na) för att bygga detta.

På andra sidan vägen låg ”Coconut”, den var inte svår att hitta men att få ut loggen krävde en del jobb, men en sak är säker – kokosnöten är fortfarande hel!

Kokosnöt

En bit bort fanns möjlighet att leka ”Tittut” men jag nöjde mig med att logga cachen!

Moped

Efter en hel del letande hittade jag även ”Mopedcachen”, trodde först man behövde moped för att hitta den och då hade jag legat illa till då jag aldrig ägt eller för den delen kört ett sådant fordon. Slutligen såg jag lösningen men den var svårloggad på grund av alla mugglare som envisades med att springa fram och tillbaka utmed vägen!

Lite längre bort utmed vägen låg cachen ”DösKalle” men den tvingades jag ge upp på grund av tistlar och sedan ett massivt angrepp av synnerligen uppretade myror! Inte mycket bättre gick det vid ”Hästrundan” där jag efter en god stund sökande gav upp när jag blev uppvaktad av getingar av modell B52!!! Att avsluta en fin dags caching med två DNF loggar går ju inte an, en sista burk måste bara hittas. Jag gick därför med god fart mot ”Jean Baptiste”. Där stod en hel grupp mugglare! Här hade jag ändå tur, mugglarna gick iväg när jag kom (hemsk som jag ser ut…) och det var bara att logga burken. Nöjd med dagen kunde jag återvända ned mot stationen för att ta pendeltåget hem igen. Det hade ändå blivit 24 hittade cacher och 30,66 kilometers vandring – Härligt!

Sist i dagens inlägg visar jag en av dagens burkar – jag säger inte vilken – en äkta micro i skogen!

micro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: