Underhållande Hallén

Är Hallén underhållande? Idag måste svaret bli ett rungade JA, det har nämligen utförts storskaligt underhåll på egna cacher.

Dagens första mål var min cache ”Minotauros och älvkvarnarnas hemlighet” som drabbats av tekniska problem. Jag hade ett extra exemplar av cachen (som är en specialare..) hemma och kunde helt enkelt ersätta den trilskande burken. På lite slingrande skogsstigar tog jag sedan vägen förbi finalen på min runda kring Kåsjön, ”(K Bonus) Partilleskogen”, där hade verkligen mycket vatten trängt in. Det verkar som om behållarens lock suger åt sig vatten som sedan droppar in i cachen, illa. Jag gjorde en hjälplig renovering men här behövs större åtgärder för att den skall fungera även i framtiden.

När detta underhåll var avklarat passade jag på att göra en avstickare till den ganska färska cachen ”The new beach”, en fyndig liten cache med en riktigt liten loggremsa! Det fick bli dagens första och enda loggade cache.

Det var inte något folkliv på stranden vid Kåsjön idag - den var helt öde!

Det var inte något folkliv på stranden vid Kåsjön idag – den var helt öde!

Nu återstod den verkligt underhållande delen av vandringen – byte av loggbok/loggremsa i de burkar som inte fick översyn i samband med jsson och min geocachingaktivetet i våras.

Kåsjörundan kan tyckas vara en trevlig liten skogpromenad, men det är inte alla om överlever turen! Deras vita ben kan man se ute i skogen… så tag er i akt om ni skall vandra kring denna sjö!

Ben

Jag har också passat på att titta lite på besöksstatistiken. Den första burken i serien som ligger nära parkeringen har 168 geocachare hittat, den sista i serien som också ligger nära parkeringen men en liten bit från stigar har 138 geocachare hittat. (K8) Korna på berga som ligger längst bort har 111 foundloggar, det visar att inte alla går hela sträckan runt. Men jag är ändå mycket nöjd med att ha lockat så många att under det gångna året vandra kring denna fina sjö.

Kåsjörunda

Följande burkar besöktes och fick en översyn:

* (K15) Räfves kärr

Blött i kärret idag.

Blött i kärret idag.

* (K14) Näset vid Lyckekärr Här var fåglarna på ön intill missnöjda över mitt besök, en tärna förföljde mig sedan nästan en kilometer ihärdigt skrikande men fjäderfäet var förhindrat att angripa då jag hade skydd av träden.

* (K13) Kalfveåsen

* (K12) Åsen vid Källekärret

* (K11) Öjersjö by – bakgrunden

* (K10) Spängerna – en bro för kor!

Vy över spängerna.

Vy över spängerna.

* (K9) Vargen

* (K8) Korna på berga

* (K7) Kåsjötjärn den ”försvunna” tjärnen

* (K6) Kåsjöås – Jättestenen

* (K5) Vindskyddet

Kåsjörundan

När alla burkar hade fått översyn vände jag hem igen mot cachingbasen med en loggad cache och 13 som fått tillsyn samt 22 kilometers vandring.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: