Adventsfirande i träpyramidens rike

En helt vanlig burkletar-runda skulle idag föra mig till de djupa skogarna norr om Lerum där mystiska saker väntade på Hallén, men mer om det lite längre fram!

Turen började med en sedvanlig pendeltågstransport till Lerums station och därifrån en kort promenad genom de centralt belägna bostadsområdena. Jag värmde upp med en småklurig Monway burk ”Friendship” mitt inne bland husen. Lyckligtvis låg mugglarna och sov så jag kunde arbeta ostört. Siktet var nu inställt på Riddarstensområdet och cachen ”Riddarstens Vyer”.

En del bekanta namn i den här loggboken...

En del bekanta namn i den här loggboken…

Därifrån tog jag mig mot ”Min första skatt” men, men, men, där gick det illa. Liksom så många andra besökare misslyckades jag med att hitta den. Resten av turen utmed motionsslingan gick väl och burk efter burk plockades.

* Kebabpizza

* Utfyllnad #3

* Nyårsafton 2012 – ”Stumparna”

* Biotop: Stenmark

* Fallna träd

* Mimmi Special #3 – I naturen

Det fanns strikta ordningsregler för motionsspåret, slingan var enkelriktad!

En väg

Men jag brydde mig inte om dessa ”trafikregler” utan fortsatte oberörd genom skogen. När jag passerade Riddarstens mörkaste skogsparti upptäckte jag något otroligt, lämningarna efter en tidigare helt okänd civilisation! Här fanns beviset för att den mytiska Träpyramiden verkligen finns, tror ni mig inte, se detta fantastiska bildbevis.

Trätoffelmakarnas högkultur kännetecknas som alla vet av byggandet av träpyramider. Riddarstensområdet verkar vara centrum för deras mystiska kult!

Trätoffelmakarnas högkultur kännetecknas som alla vet av byggandet av träpyramider. Riddarstensområdet verkar vara centrum för deras mystiska kult!

Upprymd av denna banbrytande upptäckt som kommer att tvinga fram en omskrivning av Lerums historia vandrade jag vidare mot nästa burk…

* Mimmi Special #2 – TB camping

* Ähh – Vi tar väl en till eller? #A

* Ähh – Vi tar väl en till eller? #E

* En snabbis är aldrig fel (#2)

* Ulven #4 (av 4)

* Ulven #2 (av 4)

* Ulven #3 (av 4)

* Ulven #1 (av 4)

* Annorlunda? #1

Jag hade i tidigare loggar läst att terrängen bitvis är ganska besvärlig, därför lade jag upp en strategi där jag kunde ta rundan ovan utan allt för mycket kämpande med täta granplanteringar, inte så kul med bara armar… Min plan fungerade utmärkt och snart var alla dessa nio burkar hittade. Det var nu dags att gå i riktning mot Häcksjön.

Akta pippin

* Ähh – Vi tar väl en till eller? #D

Vid denna första burk fick jag leta ganska länge. Under tiden jag sökte kom en kvinna ned till sin brygga för att hälsa på sina gäss! Hon hade varit ute och geocachat och visste en del om burkarna i området!

* Ähh – Vi tar väl en till eller? #C

* Häcksjön Rest

Fika vid Häcksjön

Utsikt över Häcksjön, melonen är inte min men den gjorde sig väl som ett färginslag i bilden!

Vid ”Ähh – Vi tar väl en till eller? #B” tog jag fikapaus, men burken kunde (vågade) jag inte logga ensam, det krävs nästan att man är två för att plocka den eller att man saknar fruktan.

Vägen tillbaka mot Lerum kantades av burkar, alla på advents-tema. Det tyckte jag skulle passa utmärkt, det gäller att noga förbereda julen, vi är ju ändå i Jul-i månad (ursäkta….)

* 4:e Advent 2012, jag började bakifrån och började med en DNF. Fick nollan överallt och ingenstans! Det fanns dessutom mängder, mängder och åter mängder av ställen att leta på så efter 45 minuters fruktlöst sökande gav jag upp och gick vidare mot nästa adventscache.

* 3:e Advent 2012, här hade jag större framgång efter att ett sankt område passerats med viss försiktighet.

* 2:a Advent 2012, det gick bättre och bättre, här krävdes inte många minuters sökande.

* 1:a Advent 2012, här gick det strålande. Burken hittades omedelbart!

Tomte

Dagens burkjakt i Lerum var därmed till ända och ytterligare 23 burkar hade loggats under en 22,13 kilometer lång vandring. Nöjd kunde jag återvända till pendeltåget och färdas tillbaka till cachingbasen. En extra bonus var att kortläsarna på tåget var stängda så det blev dessutom en avgiftsfri resa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: