Skall du ut i krig?

När jag igår klev ut genom cachingbasens port möttes jag av ett dovt muller som kom allt närmare, kraftig åska! Då vände jag och ägnade mig åt inre tjänst hela dagen, men så kan man ju inte hålla på! Bättring och skärpning krävdes därför på söndag förmiddag. Denna dag var jag välrustad, två ficklampor med mig… för gissa vad som dök upp under gårdagen – min gamla lampa, så nu är jag extra upplyst! Turen idag gick åt öster, det var en bit att gå till första burken men några kilometers uppvärmning skadar ju aldrig.

Vad nu - så får man väl inte göra...?

Vad nu – så får man väl inte göra…?

Dagens första överraskning kom när jag passerade en skåpbil med oväntad text – nästan så man kan hävda intrång på varumärket Hallén(!) Men av mugglare kan man ju vänta sig nästan vad som helst. Jag drog på lite extra för att skaka av mig bilden av denna falska Hallén-kopia och kom snart ifatt en mugglare som strosade fram på GC-vägen, han tittade bakåt och såg lite förskräckt ut, när jag sedan kom upp bredvid honom frågade han – Skall du ut i krig?

Jag borde ha svarat ja men nöjde mig med – Nej, skall ut på vandring. Mugglarna skall hållas i okunskap och mörker.

Hallén i aktion!

Hallén i aktion vid Gizza Vad #3!

Efter en snabb marsch upp för backarna i riktning mot Björndammsterrassen nådde jag fram till ”Gizza Vad #3”. Det var tur att cachen hade en spoilerbild då det var många platser att söka på, när jag väl såg rätt plats var det mycket lätt att inse var burken skulle gömma sig.

Stilla flyter Säveån.

Stilla flyter Säveån.

När det var loggat och klart gick vandringen i riktning mot Kyrktorget i Partille och vidare mot Säveåns strand. Där tänkte jag se om det var möjligt att logga ”Promenad längst ån”, platsen är känd för sina många mugglar-A-lagare, men det var ju ändå 8.30 på en söndag och dessutom hade det börjat att falla ett lätt regne, kanske är det fritt fram? Men ack vad jag bedrog mig, det satt en ensam mugglar-A-lagare och drack frukost på bänken invid cachen, helt hopplöst att ens göra ett försök så jag drog vidare på min tur.

Kulturstigen kommer att sträcka sig hela vägen ut till Jonsered.

Kulturstigen kommer att sträcka sig hela vägen ut till Jonsered.

Vandringen gick nu ut mot Lexbyområdet där det har påbörjats en utbyggnad av en kulturstig och den förses redan från början med cacher. ”Kulturstigen – Börja från grunden” var mitt första mål.

Här gäller det att börja från grunden! Målet är att hitta en väldold nano - lycka till!

Här gäller det att börja från grunden! Målet är att hitta en väl dold nano – lycka till!

Att hitta en lurigt gömd nano i den här miljön, jag suckade tungt! Sökandet pågick riktigt länge och därefter ytterligare en stund. När jag nästan gett upp förflyttade jag mig lite inom området och fick då syn på det jag letat efter utifrån hinten men hittills inte sett, härligt! Loggen kunde signeras, men att kalla burken vintersäker är nog inte riktigt rätt.

Traktens svarta får...

Traktens svarta får…

Kulturstigen visade sig inte vara utmärkt i terrängen ännu, men vad gör det när man har koordinater att gå efter. Jag klev iväg i riktning mot ”Kulturstigen – Fägatan” som visade sig vara betydligt enklare än den första burken i serien. Det blev ett snabbt fynd.

Smedja

Vid den tredje och sista burken utmed stigen ”Kulturstigen – Björkbacken” letade jag onödigt länge, jag hade fått för mig att det skulle vara ett hål i stenmuren, men så var det ju inte! Det var ett helt annat hål som jag stod invid utan att leta i… men så tog jag mitt förnuft till fånga och plockade fram cachen.

Backen

Det blev nu en tur ned mot asfalten igen för att gå ytterligare några kilometer till nästa cache. På vägen träffade jag på de ilsket bäääääande baggarna Lexy Karl och Årsnäs Åssbon! Tur att dessa var på andra sidan staketet.

Baggar

Vem som är Lexy Karl och vem som är Årsnäs Åssbon kan jag inte reda ut åt er!

Jag avslutade dagens jakt med att gå mot ”Tre rosor”, lite medeltidsanknytning igen alltså.

Riddar Tures väg
Riddaren Ture Eriksson ’Tre rosor’ levde i Mellby på 1300-talet. 1392 skänkte han ett antal kvarnar Vid Besebäcken till Vadstena kloster.” (Källa: Gatunamn och platser i Partille, Nättidningen GLIMTEN). Men jag får uttrycka viss skepsis till att riddaren skulle ha varit bosatt i Mellby, gården. Jordbruk och kvarnar i trakten ingick i ett större gods och riddare Ture bör ha haft sitt hem på en sätesgård. Det är inte riktigt rätt plats att gå in på djupet i denna fråga här på geocachingbloggen så jag återvänder därför till dagens vandring.  Efter att jag passerat skylten på bilden ovan gick det rejält uppför. Först passerades en gammal bro över bäcken, men den ledde upp till ett hus, sedan kom en bro till och den var möjlig att gå över utan att gå in på någon villa tomt. Därefter var det bara att fortsätta uppför en stund till innan jag kom fram till en mycket imponerande tall, den har nog vuxit där ”några år”!

Tall

Kring tallen vidtog så sökandet efter cachen. Det fanns många, många, många platser att kontrollera. Tillslut satte jag mig ned och tittade igenom tidigare loggar och fick då en riktigt bra hint, en stund senare var burken funnen och den något märkliga hinten fick sin logiska förklaring!

Nöjd med detta återvände jag därefter till cachingbasen med 5 nya loggar i gps:en och 18,6 kilometer i benen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: