FTF, hjortar och mängder av burk

Söndag morgon gick alarmklockorna varma i vår polska cachingbas, dags att gå upp, dags att jaga FTF tycktes klockor och mobiler förtälja. Det fanns inte tid till att duscha, det gällde att snabbt komma iväg! Vårt mål denna morgon var ”Chillout: Apiary”, dryga 30 kilometers körning bort från cachingbasen, men det visade sig svårare än väntat att hitta vägen dit, vi trasslade runt på småvägar och hamnade tillslut vid en privat sjö där en man i cowboyhatt kom körande på en 4-hjuling och undrade vad vi gjorde där. Men när han blev övertygad om att vi inte skulle fiska så fick vi stå kvar och gå de sista 800 meterna fram till den hägrande burken.

Var är burken?

Var är burken? Det här ser riskabelt ut, kanske kommer Monway att bli mat åt traktens hungriga hjortar!

Det tog pinsamt lång tid att hitta denna lätta burk, men när väl cachen låg framför oss öppnades locket med spänd förväntan hängande i luften, hur skulle loggboken se ut…? Jodå, den var tom och på detta oskrivna blad signerade vi och en polsk FTF var därmed säkrad.

FTF

När vi körde tillbaka mot den väntande frukosten försökte vi oss på lite andra burkar, men åter kom vi in i ett DNF stim, vilket är synnerligen otrevligt! Det blev bara en extra burk loggad innan frukost. Därefter gav vi oss omedelbart ut efter att ha lämnat vår tillfälliga bas, denna eftermiddag skulle vi nämligen återvända mot huvudstaden. Först var det dock en heldag med intensiv caching. Söndagen blev det en del av sträckorna där man kunde köra bil som skulle avverkas, det blev även några sträckor där vi trevligt nog kunde ta oss fram till fots, den bästa formen av burkjakt. Det gick mycket bra och det var inte mer än två burkar som missades av runt 200 hittade. Ett riktigt gott resultat.

Paus på en skogsväg, Monway berättar med inlevelse om sina senaste burkupplevelser!

Paus på en skogsväg, Monway berättar med inlevelse om sina senaste burkupplevelser!

Under en av promenadsträckorna träffade vi på en liten flock hjortar, riktigt stora och tjuren hade en imponerande krona, en fantastisk syn som tyvärr gick så fort förbi att jag inte hann få upp kameran. Några minuter senare hördes ett skott…. vi såg även hur en bil med släpkärra backade långt in i skogen – var det laglig jakt eller var det svampplockare som utökat verksamheten?! Lyckligtvis hamnade vi inte i skottlinjen och kunde fortsätta vårt intensiva loggande.

När klockan passerat 16.30 var dagens mål uppnått och vi rullade ut ur den lilla staden för att köra mot Warszawa. Den sista natten skulle vi tillbringa på ett hotell nära flygplatsen då vi måste vara vid gaten redan fem över sju på förmiddagen. Det var inte mycket av staden vi såg, tur att jag varit där förr, då vi höll oss nära hotellet och åt en god och synnerligen billig middag samt avrunade med några ströburkar innan det var dag att inta viloläge.

Måndag förmiddag lämnade flyget Warszawa och vi återkom till hemstaden drygt en och en halv timme senare, ännu en framgångsrik cachingresa var därmed avslutad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: