Hallén på Lundaslätten

06:40 den 3:e oktober rullade Öresundståget ut från Göteborgs central. Det skulle föra mig till Lund, resans huvudsyfte denna gång var en renodlad mugglaraktivetet, det stora mugglarmötet – Tionde Ekonomisk-historiska Mötet. Men det skulle inledas först under fredagen, så hela torsdagen skulle ägnas åt ädel burkjakt.

Start

Dagens burkjakt började ett kort stycke från stationen, vid ett P-hus.

Denna gång var mitt mål inte att jaga burk i centrala Lund, målet var istället D sektionen av den powertrail som går strax utanför staden. Dagens plan var att gå nästan hela vägen till Malmö.

Detta var den planerade rutten att gå denna dag.

Detta var den planerade rutten att gå denna dag.

Efter några kilometers vandring, och några bonusburkar, nådde jag fram till LPT D 72 där jag skulle börja att ”angripa” denna serie. Jag hade satt en gräns vid järnvägen och LPT D 78 som en gräns, annars fortsatte serien en bit till mot LPT D 85 men det hade inneburit en nästan dubbelt så lång promenad tillbaka i mina egna fotspår utan att få några extra loggar, jag valde att lägga den tiden på andra burkar utanför serien istället.

Utgrävningar

Ett kort stycke in på min vandring nådde jag fram till Uppåkra, ett av skälen till att jag valde D-delen av trailen var just att den passerade denna plats! Uppåkra var under förhistorisk tid den största staden i Skandinavien. Det har gjorts otroliga fynd på denna plats och jag gick runt i området och tittade lite på utgrävningarna och på hur landskapet omkring såg ut. Det gav mig en ny bild av denna förhistoriska stad. Det finns givetvis en utförlig hemsida som berättar om platsen och utgrävningarna: Uppåkra.se.

Givetvis loggades även burken ”Viking Metropolis”!

Utgrävning

Även under 2013 har det pågått en stor undersökning av området.

Gravhög

Nära kyrkan ligger denna gravhög.

Uppåkra ligger på en mindre höjd.

Uppåkra ligger på en mindre höjd.

Större delen av trailen låg på mindre vägar men några sträckor var utmed stora 90-vägar, lyckligtvis med mycket bred vägren men ändå ganska trista att ta sig fram på. Mitt på en sådan sträcka lyckades jag kliva rakt ned med ena foten i ett litet hål när jag hade uppmärksamheten riktad på displayen, föll handlöst rakt ned i asfalten och skrapade upp sidan på min gps, dock inte skärmen som tur var, så nu har maskinen fått ett ärr… även min hand och armbåge fick sig en ganska ordentlig smäll, men det läker väl med tiden.

PT

Vilken väg

Skåne

Burk efter burk loggades, några få fick jag lämna då det behövdes metspö eller stege, annars räckte ofta min magnetstav till för att plocka en del högt belägna små burkar. Vid 17-tiden började jag åter närma mig Lund och efter ytterligare en timma började jag röra mig i riktning mot mitt hotell. Dagens äventyr gav 76 nya loggar under en drygt 8 timmar lång Geo-promenad som blev nästan fyra mil lång.

Det var nu ganska skönt att skölja bort smuts och blod(…) för att sedan gå ned i restaurangen för att få ett ordentligt mål mat och förbereda sig inför följande dags mugglarmötet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: