Danmarksäventyret avrundas

Att vila på söndagen finns inte på kartan när man är ute på PT-caching! Det är den vanliga proceduren, avfärd direkt efter frukost för att hinna plocka så många burkar som möjligt! Jag hade nu hunnit att samla mig något efter gårdagens dramatiska passerande av 20 000 strecket och vi ångade på, in och ut ur bilen. Dagen inleddes utmed riktigt fina småvägar innan vi olyckligtvis åter kom ut på en stor väg där det var förenat med ganska stora risker att stanna bilen på vissa sträckor.

I de små orterna var det lugna gatan på söndag förmiddag, perfekt för att logga burk!

I de små orterna var det lugna gatan på söndag förmiddag, perfekt för att logga burk!

Även idag passerade vi igenom ett vackert kulturlandskap med kyrkor i olika färger och mängder av maskiner som plockade upp sockerbetorna och placerade dessa på stora lastbilar.

TMR68 är här i kyrkans tjänst! Nåväl, det var snarast en logg till utmed vägen.

TMR68 är här i kyrkans tjänst! Nåväl, det var snarast en logg till utmed vägen.

Vid Masnedø Fortet fick vi se ett välbevarat fort från 1912-14. Under det första världskriget prövades aldrig fortet men den 9:e april 1940 när tyskarna invaderade Danmark landsattes här trupper med fallskärm. Det lär vara första gången denna taktik prövades mot ett av dessa fort, senare skulle samma metod användas i samband med den tyska offensiven västerut. Något hårt motstånd mötte inte de tyska fallskärmsjägarna, det fanns endast två värnpliktiga danska soldater i hela fortet! Fortets historia finns givetvis tillgänglig på nätet via denna hemsida.

Fort

Masnedø Fortet

När klockan passerat 16 fick vi lämna trailen med dagens 185 loggar som ett gott resultat och påbörja hemfärden. Riktigt slut var det dock inte på cachingen, dagens mest oväntade händelse visade sig återstår.

Utmed vägen mot Köpenhamn hade vi inte koll på våra gps:er när det gällde cacher, endast på hemvägens sträckning. Ett stopp gjordes dock för att idka bevattning av några buskar. TMR68 kommer mycket överraskad ut från sin buske och säger – det ligger en Amobox där inne… det visade sig att vi stannat vid ”Ringsted TB Hotel #1”, det kallar jag en oväntad händelse!

Om någon undrar, ingen geocache tog skada i samband med vårt besök…

En kommentar på “Danmarksäventyret avrundas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: