I hebb-burkarnas värld

Nu har hebb vaknat till liv igen efter flytten av GC-basen och två nya burkar publicerades under gårdagskvällen. Mailen anlände väl efter att jag slutat titta på e-posten så det var en trevlig överraskning när datorn startades på lördag morgon. Jag laddade in lite information om burkarna i min GPS och lade upp min strategi. För att hitta ”Skatås 8:an – bonuscache” var det nödvändigt att göra återbesök vid cacherna ”Skatås 8:an – Step-up, (3 km)”, ”Skatås 8:an – Stretching (7,05 km)” och ”Skatås 8:an – Finish and rest (8 km)”. Skulle jag behöva lägga in dessa tre i gps:en också? Jag har ju ändå varit där förr! Ändå tankades även den informationen över till burkletarmaskinen. Det var ännu inte riktigt ljust ute när jag nådde fram till Step-up men lugnt och stilla på 8:an så jag kunde snabbt få ut informationen jag behövde.

Steppup

För att få lite extra motion denna lördag tog jag svängen ned mot Lilla Delsjön på det parallella spåret bredvid 8:an, som jag ogärna går några längre sträckor på. Efter några kilometers vandring på småstigar och ridvägar nådde jag Stretching, men den satt inte på samma plats som när jag plockade den, nu fick jag leta lite innan jag hittade rätt. En livlig ström av mugglare denna lördagsförmiddag gjorde inte sökandet lättare!

Streching

Nu bar det nedför utmed grusvägen mot Finish and rest, där var jag verkligen glad att jag lagt in koordinaterna till burken då cachen var flyttad en bit sedan mitt besök vid denna burk. Jag tittade först lite snopet ned mellan skyltarna innan jag tittade på min gps och såg att jag skulle förflytta mig dryga 30 meter!

I mål

Jag hade nu all information som behövdes för att räkna ut var finalen skulle vara belägen. Med raska steg tog jag mig dit och blixtsnabbt var denna myst avklarad.

Därmed var dagens äventyr inte avslutat! Jag tog mig nu bort mot Munkebäcksområdet samtidigt som jag följde i hebbs fotspår och idkade ett ivrigt vänsterprasslande… Väl på plats inte långt från hebbs nya GC-bas, vid ”electric?”, letade jag en stund men det var uppenbart något klurigt med denna burk. Jag ringde hebb för att höra om han sett mig… men olyckligtvis var CO inte hemma utan ute på språng. Jag fick ändå klart för mig att de platser jag avsökt inte innehöll någon burk, men då, mitt under samtalet fick jag se cachen. Klurigt hebb!

Vi fick ett trevligt samtal och därefter var cachingen för idag avslutad!

Var är burken?

Var är burken?

%d bloggare gillar detta: