Solig höstvandring

Under natten publicerades ”Björnen sover #3 – Ugglemossen” och åter bevisades det att Monway är vaken dygnet om i väntan på en FTF, denna gång loggade han burken 0:50… Det var därför inte fråga om någon het FTF jakt denna söndagsförmiddag, istället kunde jag bege mig ut på en mer planerad tur som även kunde inkludera andra burkar.

Strax innan solen började sprida lite ljus lämnade jag cachingbasen och begav mig in i Delsjöområdets östligaste del. Det var en fantastisk dag, en ren njutning att ta sig fram på de små stigarna.

Ugglemosen

Man kan vara helt säker (?) på att det är Ugglemossen då den är tydligt skyltad! Letandet efter burken blev synnerligen kortvarigt, var det trädet till höger eller till vänster, det var den enda frågan när jag stod på tuvorna en bit ut i mossen. Burken hittades blixtsnabbt!

Ugglemossen

Efter denna framgångsrika STF logg beslutade jag mig för att fortsätta dagens vandring. Det blev ytterligare ett par kilometer genom skogen innan jag kom ut i industriområdet söder om Öjersjö som är i ständig tillväxt, nya stora områden har inhägnats och snart får ytterligare många hundra kvadratmeter skog ge vika för plåt och betonglador. Denna del av promenaden var givetvis lite tristare men den ledde mig fram till cachen ”Mikrovågor” som snabbt och lätt plockades fram.

Mikrovågor

Det vackra höstvädret lockade mig nu att förlänga dagens vandring något. Ungefär en kilometer från cachen Mikrovågor hade jag en eländig DNF från min tur utmed Råda PT, nr 19, som jag hade gamla koordinater till vid förra besöket skulle nu få ett återbesök.

RådaPT

Det visade sig att mina koordinater vid förra besöket ledde mig över 80 meter fel! Inte undra på att jag inte hittade burken den gången. Med uppdaterad information i min gps gick det dock denna gång som en dans och burken fångades omedelbart in och en Hallénsignatur ritades i remsan.

Nu återstod vandringen hem mot cachingbasen. Efter 19 kilometers vandring var jag åter tillbaka vid porten och kunde förbereda för bloggning och loggning.

%d bloggare gillar detta: