I väntan på geo-tomten – Sólfar

burk1

Idag inleds väntan på geo-tomten! Det är den första dagen i december månad och dessutom första advent. Varje år har jag haft någon form av ”nedräkning” på Halléns Geocachingäventyr. De senaste åren har det varit olika former av tävlingar. I år blir det dock inte någon tävling utan en serie inlägg som berättar om burkar från förr!

Den 19 juli 2005 vaknade jag upp på ett litet B&B i den isländska huvudstaden Reykjavik. Det var inledningen på en lite längre resa i landet, delvis tillsammans med min isländska vänner. Efter en enklare frukost gav jag mig givetvis ut för att leta upp min första isländska burk: Sólfar.

Sólfar

Burken sitter inte i det stiliserade skeppet utan på en av strålkastarna som sitter vid sidan av konstverket. Detta är en plats som många besöker så det är en riklig trafik med mugglare här, nästan dygnet om. Men jag hade lite tur vid mitt besök då det var förhållandevis lugnt. Burken kunde hittas efter lite sökande och därmed var land nummer två (Sverige ej medräknat) säkrat på min Geo-karta. Det började redan med denna logg uppstå ett intresse för att samla länder på Geo-kartan, och det har ju bara stärkts med åren.

Island hade inte många burkar 2005 så under de vandringar som senare genomfördes uppe på höglandet blev det inte en enda burk loggad. Det var först vid de stora turistmagneterna i närheten av huvudstaden som jag hade möjlighet att få några fler loggar. Jag har varit på Island även senare, men då inte ute på några vandringar. Men vem vet, kanske återvänder jag dit igen och söker upp burkarna utmed Ingabos nyligen utlagda cacher.

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.