Årets sista burkar

Vandringen denna årets sista dag inleddes åter innan solens strålar hade hunnit nå vår del av planeten. Turen gick genom min hemtrakt, Delsjöområdet, och gick sedan vidare utåt Mölndal. Dagens första stopp gjordes vid ”Caching Paus / Moulin Rouge” som jag tvingades ge upp vid mitt senaste besök där den 1 september i år. Idag stod det inte fullt av rökare på platsen så jag kunde äntligen få säkrat min logg på denna.

Örngott

Efter att ha passerat Mölndals bro gick turen mot ”Örngott”, den skulle vara lät att hitta med hinten, men jag sökte, sökte, letade efter alternativ plats och sökte igen utan resultat. Det slutade med en trist DNF på denna. En bit bort låg nästa burk ”Mölndals Sjukhus”, den borde vara lätt men inte ett spår kunde hittas av cachen! J-v ännu en DNF! Jag kunde dock trösta mig med en logg av ett Munzee Motel på platsen, men det är ändå en klen tröst då längtan efter en burk med loggbok inte fullt ut kan ersättas av en QR kod!

Stegen blir alltid tyngre efter två DNF loggar, men inte tänkte jag avsluta 2013 på det sättet! Nej, bättring och skärpning gällde nu så jag klev iväg ut i skogen, upp på Safjället. Det kanske inte är så mycket till fjäll men backen upp från bostadsområdet nedanför är faktiskt ganska brant och låter hjärtat få lite extra motion.

På småstigar sökte jag mig bort från den stora motionsslingan. Först till utsiktsplatsen, sedan till gravröset och så slutligen mot gömman ”Sänkan Safjället”. På vägen lyckades jag skrämma iväg en vandrande fästingplatform (rådjur) innan nollpunkten var i sikte. Där såg jag omedelbart en plastpåse med tillhörande plastburk – HÄRLIGT!

När jag avslutat vandringen noterade jag att 19 kilometer avverkats och 2 burkar hittats…

Hacke
Ovanför cachen satt Hacke och trummade, en virvel för att markera att årets sista burk var hittad!
Hallén har hittat den sista burken för året, minen är något bister efter 50% DNF loggar denna dag! Men humöret vänder säkert till morgondagens event!
Hallén har hittat den sista burken för året, minen är något bister efter 50% DNF loggar denna dag! Men humöret vänder säkert till morgondagens event!

Då och då har jag lite udda skyltar med i blogginläggen som påträffas under cachingturerna. Idag träffade jag på denna som troligen satts upp av älgarnas hygienkommitté.

Älg

Sist men inte minst vill jag önska er alla:

Ett gott slut på cachingåret 2013!

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.