Jubel i backen! Ett nytt cachingår har börjat!

Uppladdningen inför dagens event gick via en mindre underhållsrunda då min cache ”Ugglebäcken år 1312” behövde ny loggbok. Jag fortsatte sedan in i skogen på jakt efter lämpliga platser att lägga burkar på – något kanske är på gång den närmaste tiden? Mer information än så utdelas dock inte! Under min färd söder om Lilla Delsjön träffade jag på cachare chkar73 med familj som var ute på en nyårsdagsvandring utan gps(!!) Vi slog följe en stund och fick en trevlig pratstund och utbytande av burkletarerfarenheter.

Vid Edsån skiljdes våra vägar och jag drog mig på småvägar upp mot Brudaremossen. På väg ned från Slätås mötte jag ett helt gäng burkletare och strax innan eventplatsen såg jag Dunder med matte Galleytrotter. Innan vi kom fram till den leriga sluttningen såg vi The Explorist komma på moppen uppför backen, ett under att han tog sig upp!

Nu var det dags för eventet ”Jubel i backen! Ett nytt geocachingår har börjat!”.

På Brudarebackens topp blåser det nästan jämt, därför lovade jag inte mer än ett 15 minuters event. Vi som kom i lite väl god tid fick dock pinas i den hårda vinden. Men jag tror alla hade trevligt ändå och hade fått en god anledning att bege sig ut i markerna för första gången detta år.

Ett stort och varmt tack till alla glada burkjägare som dök upp från när och fjärran för att fira inledningen på detta jubelår!

I loggboken fanns 43 namn, geo-hundar ej medräknade! Härligt med så många deltagare!

När eventet var slut slog jag följe med TMR68 och tittade på när han loggade några burkar jag redan plockat. Därefter var det dags att röra sig hemåt igen, mot cachingbasen.

GottNytt