På skogstur i Sjöviks- och Gråbotrakten

Loggning

Det nya året måste givetvis startas upp med en runda tillsammans med Ingabo och TMR68. Vi gav oss upp till Sjöbotrakten idag, men startade med att försöka lösa Monwaymysten ”Jul i Lerum # 1 Far”. Ingabo som kan sin hemtrakt hade lokaliserat en plats där fyra siffror skulle finnas. Vi letade igenom platsen, hittade fyra siffror, genomförde uträkningen och åkte iväg. När vi gått ett par kilometer in i skogen på en grusväg insåg vi att det fanns en geochecker för detta delsteg, när vi kontrollerade våra siffror lyste det rött… vi var på fel väg! Då åkte vi tillbaka, tittade igen, men samma resultat. Då gav vi upp försöken och gav oss istället på att vandra kring ”Sjöviksrundan”. Det är tolv cacher samt en final, några av burkarna är lite lurigare än andra och det var inte alltid som man fick koordinaterna i klartext till finalen!

Pussel

Det tog mycket mer tid att ta sig igenom rundan och hitta fram till finalen än vi tänkt oss, men denna typ av caching är så mycket mer stimulerande än power trail cachandet så jag tror vi alla nöjt av turen trots fukt och kyla. Även finalburken var klurig men inte värre än att det gick att logga.

Mycket nöjda med att ha löst alla uppgifter drog vi iväg mot ”Jul i Lerum #23 Dan före dan”. Första steget löste vi utan några stora svårigheter och gav oss därefter iväg för att hitta finalen som gick via ytterligare ett klurigt och snyggt utformat delsteg.

God Jul
Vänta bara tills vi öppnar påsen, där finns en överraskning!

Efter en hel del jobb med delsteget så tog vi oss mot finalen där vi hade det riktigt kul innan rätt burk hittades!

Julkul är det kul?
Julkul är det kul? Nja, det här var ju inte rätt burk!

Som avslutning på dagen togs en traditionell burk ”Jul i Lerum #5 Stenkul Jul” och sist men inte minst en myst ”Familjen KaizaDixz”. Det var ingen mängdjakt idag, blott 16 hittade under en heldag, men det var god kvalitet på burkarna och riktigt givande caching. En och annan idé till nya burkar fick jag dessutom under dagen.