Tjo va det var livat i holken i lördags….

Loggar

Lördag – dags för caching naturligtvis – och denna gång med ett holktema… Ingabo, TMR68 och Hallén drog ut till Vättlefjälls djupa skogar och anträdde en färd i det snöprydda landskapet. ”HOLK Entre’” var en lätt uppvärmning innan vi drog vidare mot nummer ett i serien. Där blev vi kvar länge, förtvivlan började kännas i kroppen och antalet möjliga platser att leta på blev färre. Men så började jag rota lite mer marknära och det visade sig finnas en sak som inte borde finnas där, burken var funnen! Därefter följde en orgie i holkar.

Holk

Holk

Holk

Holk

Holk

Holk

När även finalen i holkserien var hittad gav vi oss ut på ytterligare en runda i Vättlefjällsskogen. Det första målet blev ”Stentjärn Rocks” där vintern verkligen ställde oss inför en utmaning med en hårt infrusen burk, men med kraft och list gick det att logga den.

Vinter

Vi gjorde även en avstickare för att hälsa på ”Lars Älghufvud” och den gjorde oss inte besvikna. Där blev det dessutom fika innan färden fortsatte.

Älgskalle

Vandringen fortsatte sedan utmed Stora Mölnesjön och vidare in i Rannebergsområdet där ytterligare ett par burkar blev loggade.

Skylt

TMR68 söker efter en burk som vi andra hittat sedan tidigare...
TMR68 söker efter en burk som vi andra hittat sedan tidigare… Men vad hjälpte det? DNF…

Ett spännande äventyr blev det också när vi gav oss på multin ”Lindormens Näste”, verkliga Dundermarker tänkte jag, men hur bra är hundar på att kämpa mot Lindormen? Vi fick vara redo för det värsta, men oturligt nog visade sig ingen orm, men väl en burk så vi fick väl vara nöjda med en logg.

Lindormen?

Vi fortsatte vår färd i bebyggelsen och gick mot Lövgärdet. ”Kumminhöjd” var först på listan innan den rykande färska ”En grön oas” låg framför oss, endast FTF loggen från gårdagen fanns i burken som hittades efter ett långvarigt sökande. Lika färsk var ”Välkommen till Lövgärdet” men där hade fler burkjägare hunnit fram för att logga. Mysten ”Dunders kottar” var löst av Ingabo, enkel och bra Dundercache, hade varit synd att missa då jag träffat den trevliga hunden Dunder flera gånger!

Dunder!

Ännu en av de nya burkarna i Lövgärdesområdet var ”Lövkojan” som vi höll på att missa, då vi hade gått 100 meter förbi upptäcktes missen och den kunde åtgärdas. Efter den framgångsrika loggningen gick vi åter mot bilarna. TMR68 & Hallén återvände därefter till Lövgärdet för en sista logg denna dag ”KV #23 – Lövgärdets kyrka”.

Mycket nöjda kunde vi återvända till respektive cachingbas med 20 kilometer i benen och 29 loggade burkar denna dag infinner sig en viss njutning efter middagen – men då skall det ju bloggas och loggas… bara att sätta igång!

Sist men inte minst kan jag inte låta bli att visa ett bildspel med musik som har viss anknytning till dagens tema.