Lab-råttan Hallén

Den 29:e januari skrev jag om testet som genomförs under februari då premium medlemmar tillåts skapa en (1) och logga (1) lab-cache. Före helgen dök det upp ett mail från TMR68 med en mystisk länk till en rykande färsk lab-cache. Jag fick då omedelbart få ihop ett svar så att även TMR68 skulle få möjligheten att logga denna cachetyp.

Det uppdrag jag fick i min hand var att spåra upp en kod vid Bockemossen i Sävedalen. Den används även som startpunkt för TMR68:as multi i området. Idag efter arbetet tog jag en promenad till denna lilla park. Jag har visserligen loggat multin, men då såg startsteget annorlunda ut, extremmugglare tog nämligen bort det gamla första steget.

bockemossen

I kvällsljuset var det inte lätt att hitta koden, fick faktiskt ringa till akuten! Efter viss möda gick det att läsa siffrorna och det visade sig sedan också stämma och min log var därmed säkrad.

lablogg

Därmed var en ny ”cachetyp” införd på min lista.

cachetyper

Mitt uppdrag till TMR68 var att bege sig till en plats och där försöka hitta kopplingen till en av mina cacher, samt räkna antalet bänkar på platsen, gc-koden med antalet bänkar gav rätt kod för att logga cachen.

Idén med koder för att logga är ganska god och kan bli mycket användbar. Om koden utvecklades skulle man exempelvis kunna besvara frågorna kring en Earth Cache i ett formulär och omedelbart få en säker logg istället för att ägaren skall behöva granska varje enskild logg. Kanske skulle man också kunna skapa min ”dröm-cache-typ” där man besöker historiska platser och fornlämningar och får svara på frågor istället för att lägga ut en burk. Det skulle bli en form av ”utbildningscacher” som skulle kunna användas till annat än historiska platser, men det är givetvis det som intresserar mig mest!

Då har man i vilket fall bidragit till testet och jag hoppas att det leder till en utveckling i positiv riktning denna gång, förutsättningarna finns och är faktiskt goda.