På tur…

Annandag påsk var lika strålande som föregående dag när vi vaknade upp. Efter avklarad frukost gav vi oss ut på en liten cachingrunda i närområdet. Bland annat klarade vi ut en mindre grupp av challenge-cacher. När vi var klara med dessa vände vi åter norrut och åkte in på norskt område igen.

Rolig = lugn hållplats???? Så kul har man i Strömstad!
Rolig = lugn hållplats???? Så kul har man i Strömstad!

Flygande golf

Det blev lite ströburkar även på den norska sidan. En av de trevligare, sett till platsen, var ”Jellhaugen”, en mäktig gravhög från järnåldern, nordens näst största gravhög! Plastburken fick de övriga intressera sig för, jag tittade på gravhögen och givetvis dess plats i landskapet. Tänker man sig in i 500-talets landskap går det att förstå att här fanns ett maktcentrum rikt nog att resa denna typ av stora gravhögar. Dagens höjdpunkt!

Jellhaugen
Jellhaugen

En annan typ av monument möttes vi av vid ”Motstands Helt” där en sten rest över de som förlorat livet i kampen mot den tyska ockupationen av Norge.

Motstans Helt

Därefter väntade dagens huvudmål ”….and beyond” cacherna.

Sarpsborg

Åter låg en längre vandringsslinga framför oss. Det var inte lika mycket ”vildmark” som under gårdagen utan ett mer varierat landskap som sträckte sig från bostadsområdet till golfbana, sjökant och odlingsbygd. Det blev en riktigt trevlig tur med även varierande utmaningar i att hitta burkarna. Vid en del platser blev letandet ganska utdraget, men problemen löstes utan att vi drabbades av några DNF:er.

Ring klocka ring

Båt

Fredliga bönder i denna trakt. Traktorn höll sig på åkern och börjde inte jaga oss...
Fredliga bönder i denna trakt. Traktorn höll sig på åkern och började inte jaga oss…

Odling

Alla burkar i serien hittades och vi kunde nöjda återvända till geo-fordonet efter lite drygt 12 kilometers vandring, knappt en uppvärmning alltså. I närområdet passade vi även på att besöka earth cachen ”Østfold Ra”, återstår att se om den blir godkänd!

Hallén vid Østfold Ra
Hallén vid Østfold Ra

Trevligt nog blev det lite historia på väg ut från detta cachingområde. Vi stannade till vid den stora domarringen och cachen ”Steinsetning ved Rønneld Vestre”. Det var verkligen en imponerande grav!

Steinsetning ved Rønneld Vestre med TMR68 i bakgrunden.
Steinsetning ved Rønneld Vestre med TMR68 i bakgrunden.

Vi fortsatte burkjakten tills dess att klockan närmade sig 18, då var vi tvungna att bryta för att inte bli alltför sena hem till våra cachingbaser. Kommande dag är ju ändå arbetsdag.

Lille Mannen - kul cache även om det var mycket mugglare i farten!
Lille Mannen – kul cache även om det var mycket mugglare i farten!
Glende bro
Glende bro plockades när vi närmade oss gränsen.

Den sista burken för dagen #80 blev på ett ”Öde Hus”, hög svårighetsgrad – är det lämpligt tänkte vi, skall vi klara detta efter en lång dag av burkjakt.

Öde

Någon hemma?
Någon hemma?

Sökande

Gå inte upp en trappa....
Gå inte upp en trappa….

TMR68 har hittat något...

Burken hittades oväntat snabbt i detta fallfärdiga och sönderslagna hus. Vi kunde därefter mycket nöjda bege oss hem igen med ytterligare 190 loggar att skriva efter denna tur till trakten av Halden. Under hemvägen smiddes nya planer, nu återstår att se vad som kan bli verklighet!