Höör upp – nu är det dags för Skåneträffen 2014

Efter en mycket god frukost åkte vi mot resans huvudmål, Skåneträffen 2014. Eventet firade i år 10-år och Hallén har varit med i fem av dessa. Rutinerna var därmed ganska välbekanta även om det tillkom en och annan överraskning.

Regn

Inför samlingen föll ett lätt regn över eventplatsen, men lyckligtvis var det övergående. Det var några grader kallare än under gårdagen, inte heller det var något som vi beklagade då det är skönare att vandra i skog och mark om det är lite mer behagliga temperaturer.

Snart anlände deltagarna i mängd!
Snart anlände deltagarna i mängd!

De vanliga bestyren vid ett event är givetvis att skriva in sig i loggboken och för detta event även hämta sin matbiljett inför kvällen. Dessutom utlystes en social tävling där vi fick bedriva jakt på varandra! En kul idé som nog kommer att kopieras på något Hallén-event under året. Givetvis fick vi även lämna ifrån oss våra gps:er(!) för att dessa skulle kunna laddas med eventets burkar.

Nästan alla arrangörer från de gångna tio åren fanns på plats!
Nästan alla arrangörer från de gångna tio åren fanns på plats!

Detta år var upplägget något annorlunda, vi lämnade in vår gps:er vid Grottbyn men de skulle hämtas ut några kilometer bort, ungefär vid starten för söndagens Cito-event.

event

Det blev alltså en liten vandring utan den trogna följeslagaren i handen, nästan lite otäckt. Tack vare gulröda band i träd och på stolpar hittade ändå alla hela vägen fram till startpunkten för dagens stora skogs-burks-jakt.

Titta våra gps:er.....!
Titta våra gps:er…..!

Efter noggranna instruktioner från JoY.se om att inte klättra över staket eller skrämma djuren i hagen så gav vi oss över avspärrningen, hämtade den lilla älsklingen och fick en karta och dokumentation över dagens nya burkar i vår hand. Snabbt formerades grupper, tillsammans med bgr01 och TMR68 anslöt jag till Ingabo, andma313, TLAJ och Paan och vi loggade gemensamt under förkortningen GoB (Göteborg och Borås). Till denna grupp anslöt även Pellefant77, penguin_153, OrjanC och carolus rex. Här följer nu en bildkavalkad från skogsvandringen som likt tidigare år hölls i ett gott tempo.

Hus i djungel

Gubbe i gran

Skogsfolk

Ruin

Kamin

Scoutgård

Bergsbestigning

Mycket folk i skogen

Mitt under vandringen avvek TLAJ, Paan och Hallén för att titta på denna sten…

Fin sten

Varför var vi nu så intresserade av en sten på att kalhygge och varför var inte alla andra med och tittade på stenen? Svaret är enkelt, på denna plats ligger ”Challenge # 20 – Sveriges alla län” endast vi som loggat minst en cache i varje län var berättigade att logga cachen. Även om platsen inte var något speciellt var det ändå mycket trevligt att sätta sin signatur i denna burk! Före vårt besök var det 16 personer som signerat loggboken. Enligt Project Geocaching är det idag 67 personer som har klarat av att logga burk i alla svenska län, så det är en ganska liten skara som är behörig att logga.

Det fanns vattenhinder!
Det fanns vattenhinder!

Träd

Ett helt gäng geocachare har gått i måååååååål..... Men har ni inte glömt något nu?
Ett helt gäng geocachare har gått i måååååååål….. Men har ni inte glömt något nu?
Vad pågår?
Vad pågår?

Till sist var det återsamling vid Grottbyn efter att alla eventets burkar samt ett antal ”bonusburkar” loggats. Vi väntade då ivrigt på att få vildsvin så som traditionen bjuder på Skåneträffen.

I väntan på mat

Vildsvin

Är det inte ett gående bord vi ser här?
Är det inte ett gående bord vi ser här?

Före och under vår måltid kom det också en mängd framträdanden. Inte minst det dramatiska avslöjandet att Skånes gränser kommer att vidgas och i framtiden inkluderas Småland i Skåne – när geocachare Bumba klev fram för att mottaga stafettpinnen.

Bumba - nästa års arrangör av Smålandsträffen, jag menar Skåneträffen!
Bumba – nästa års arrangör av Smålandsträffen, jag menar Skåneträffen!

Frack

Man kunde undra varför Lillfiluren gick omkring i frack… Det skulle snart få sin förklaring, ett pris för enastående insatser inom den svenska geocachingen hade instiftats och då måste givetvis prisutdelaren var rätt klädd. Priset har instiftats av föreningen för geocaching i Sverige, geocaching.se.

tavla

I ett eget inlägg kommer jag att berätta mer om prisutdelningen och vilka som vann de olika priserna. Det var spännande att få vara med om denna premiär! Mer om detta om någon dag eller två i ett specialinlägg.

När maten var uppäten och priserna utdelade avvek vi i vår trio för att ge oss ut på egen jakt. Vi valde att avstå nattcachingen vid eventet. Istället återvände vi till ett träd som vi hade oavklarade affärer att uträtta.

Lycka

Denna gång kröntes vår besök med framgång och vi fortsatte vår burkjakt i Höör en bit in på kvällen och avrundade en lång cachingdag vid 23-tiden. Nu återstod bara en sista natt på hotellet innan söndagen och förberedelser inför hemfärden.

4 kommentarer

  1. Att BUMBA skulle arrangera Skåneträffen i Växjö var alltså ett ”Practical Joke”. Skåneträffen kommer alltid arrangeras innanför Skånes gränser, alltså även nästa år.

    De verkliga arrnagörerna 2015 heter Team2ess och hör till vardags hemma i Ödåkra utanför Helsingborg (därmed inte sagt att eventet kommer hållas i närheten av Helsingborg).

  2. OK….. det kan också var en dubbel-dubbelbluff. Skåneträffen skall egentligen arrangeras av Hallén i Göteborgstrakten. Det är bara att han vet inte inte om det själv ännu. 😉

Kommentarer är stängda.