Cacherna bortom bron

Röd dag i kalendern, möjlighet att ge sig ut på en liten vandring! Det fina vädret lockade mig att göra en liten upprensningsrunda bortom bron (alltså Älvsborgsbron). När solen skiner och vinden knappt är märkbar är det en fin vandring utmed älvmynningen med många vackra miljöer.

Älvsborgsbron

Eriksberg

Röda sten

Givetvis var jag inte ute enbart för att titta på utsikten över hamnarna utan på jakt efter små dolda burkar. Efter en knapp kilometers promenad från spårvagnshållplatsen nådde jag ”I ena ändan av Nya varvet” som blev dagens första loggade cache. Det är en fördel att vara någorlunda tidigt ute vid denna burk då det senare på dagen passerar mängder av mugglare vid denna plats.

Nya Varvet

Nya Varvet

Nästa burk under vandringen blev lämpligt nog ”Älvmyningen”, även det var en snabbt funnen cache även om jag tog en onödigt krånglig väg fram till cachen och nästan skrämde ihjäl en mugglare…. Väl på plats var det en bekant miljö, inte minst i samband med eventet som hölls här på skottdagen 2012.

Kanoncache

Älvsborgsbron

Även en rutinerad skyltfotograf blir lite förvånad....
Även en rutinerad skyltfotograf blir lite förvånad….

Ingen svallis hindrade min vandring västerut! ”Stora Billingen” låg lite vid sidan av GC-vägen men bjöd inte på några bekymmer, det var bara att logga och sedan fortsätta mot ”Tångudden”. Redan på långt håll såg jag en stor husbil parkerad nära nollpunkten och flera äldre mugglare som satt sig i bekväma stolar invid det rullande huset. – Nu blir det problem, tänkte jag! Men denna gång hade jag tur då mugglarna satt på solsidan av husbilen och den bildade då en effektiv barriär som gjorde att jag kunde gå fram och logga cachen utan problem.

Efter ett par kilometers transportsträcka nådde jag slutligen in i de dyra villaområdena kring ”kärt barn har många namn” detta är omgivningar där man inte bör hålla på och leta för länge då invånarna ofta kan vara misstänksamma mot främlingar som uppträder i deras ögon underligt. Därför var jag glad när burken snabbt kom fram och jag kunde fortsätta gatan fram. ”Tribute to ECKARNA” låg endast ett kort stycke bort men där hade jag inte samma framgång. Min nollpunkt låg inne i en trädgård men ingen av de troliga platserna utanför staketet innehöll någon burk så vitt jag kunde upptäcka. Allt som är privat egendom lät jag givetvis bli att undersöka, endast elskåp och skyltar kontrollerades. Trist att behöva skriva en DNF men sånt händer. Tyvärr blev det ytterligare ett misslyckande vid ”Kärt ställe med många namn” som dock har 3,5 stjärnor i svårighet. Ingen burk, oavsett svårighetsgrad, gavs mer än tio minuter under denna tur så när tiden var slut fick jag ge mig av mot den sista burken som var inplanerad under förmiddagens runda.

Långedrag/Ängholmen” hittades omedelbart efter att jag hittat en liten öppning in i växtlighet och klippor. Skönt att inte behöva avsluta turen med en DNF-logg!

Det blev nu en kort vandring till spårvagnshållplatsen och jag kunde konstatera att turen resulterat i en mils promenad och 6 loggade burkar. Nu bar det av in till centrum för inköp av en guidebok, kan det vara så att jag planerar en ny stad och ett nytt land på min cachingkarta? Trogna läsare lär få kännedom om detta inom en inte allt för avlägsen framtid!