Cacherna på andra sidan bron

Idag begav jag mig ut på cachingstråt igen men denna gång på andra sidan bron, alltså ut på den stora skärgårdsön Hisingen.

Bron

Jag tog cachinglinje 17-16 mot väster och passerade då över Göta älvbron och gick i riktning mot Älvsborgsbron utmed Norra älvstranden och tittade på de ny bostadsområdena. ”3#DRÖMLÄGET” var den första burken jag passerade och där gick allt enligt planen.

Drömläge

Min vandring fortsatte över den lilla bron som numera går över Sannegårdshamnens vattenspegel. Där trängs idag de dyra fritidsbåtarna vars ägare kanske sitter på balkongen ovanför bryggan! Jag hade inte tid att stanna någon längre tid i den nya bebyggelsen utan fortsatte utmed kajerna till ”Vindarnas tempel”. En lite lurigare burk, jag snurrade runt ”templet” ett par varv innan jag insåg var burken borde sitta!

Vindarnas tempel

Konst eller konstigt

Sur- och gnällcachen” låter väl inte så inbjudande, men en burk är en burk tänkte jag och lämnade den sjönära cachingen och gick mot ett stort hål in i berget. Väl där muttrade jag lite och sen var burken hittad.

Surt och gnälligt

Ostindiefarare

Nya hus

Ej grillning

Eriksberg

Mitt mål var nu att se om ”84 METER” skulle gå att finna, men där gick det inte så bra och efter ett långvarigt sökande fick jag ge upp. Ett trevande försök gjordes även på ”Pölsebo” som jag har letat efter förr men jag fick åter ge upp denna burk. Det kändes då skönt när jag nådde fram till ”Elkraft” några hundra meter bort som omedelbart hittades, vilken lättnad!

Elkraft

Via ”Paradisträdgården” tog jag mig på småstigar upp mot ”Pölsebo View”. Det blev en del letande både högt och lågt, det var nära att jag gav upp när jag beslutade mig för ett varv till och tur var väl det! Då hittades nämligen dagens bästa burk, en given favoritpoäng för kreativitet!

Vy över Pölsebo

Efter en kortare transportsträcka nådde jag fram till ”Aggie och stensamlar kvinnan”, den var lätt att hitta men det var mängder av mugglare som försvårade loggningen. Slutligen blev det en lucka i strömmen av mugglare och jag kunde säkra min logg. Jag fortsatte sedan i den berömda hunden Aggies fotspår och loggade problemfritt ”Aggie och Tryfflis på flygande äventyr”. Även ”3# Aggie Aprill CITO” gick bra men mitt återbesök vid ”Benny Boy´s cache #2” slutade med ännu en DNF. Först trodde jag att det skulle gå illa även på ”Kossan Micro” men det visade sig vara en mindre nano(!!) som slutligen plockades fram. Ännu en logg på en Cito relaterad burk vid ”1# Aggie Aprill CITO”, därefter följde två nya problemburkar, ”Oasen 2.0” visade sig vara för svår idag, version 1.0 hittade jag en gång i tiden men denna uppgradering gäckade mig, även den betydligt lättare burken ”Kossan Mu” visade sig omöjlig idag, inte ett spår av en burk trots kraftigt vidgat sökområde. Med två DNF:er bakom sig kändes vandringen aningen tyngre när jag gick mot ”Lundby Koloniträdgårdar”, där var det om möjligt ännu värre!

Koloniträdgårdar

Koordinaten pekar rakt in i en koloniträdgård, var man skall leta i omgivningen verkade vara en gissningslek så jag brydde mig inte om något närmare sökande, avvaktar uppdaterade koordinater innan jag gör ett nytt försök. Vid ”Västra Rambergsstaden” kunde jag andas ut och äntligen logga en burk, snabbt funnen men cachen var i ett bedrövligt skick. Vid dess motsvarighet ”Östra Rambergsstaden” var hela styrkan av parkarbetare ute så där blev sökandet snabbt avbrutet, istället styrdes stegen mot ”Guldtränaren” som lyckligtvis också hittades. Som avslutning på dagens runda tänkte jag mig åter en lätt cache, att jag aldrig lär mig…. ”Till Salu” är en 1,5/1 cache och borde hittas lätt och enkelt, men efter tio minuters sökande gav jag upp då det började bli lite ont om tid att hinna hem. Cachinglinje 17 anlände vid platsen och jag klev ombord för att återvända till cachingbasen för att där möta två mystiska personer för att smida ondskefulla planer.