I den stora fästningens skugga – eller ”Här är brudarna var är chipsen? del III”

Efter en god natts sömn och en förmiddagsfrukost gav vi oss ut för att genomföra en tredje vandring i staden Sankt Petersburg. Vårt mål denna dag var att ta oss över mot den stora Peter Paul fästningen där staden en gång började växa fram från 1703. När vi började vår vandring genom staden denna dag var det en akut brist på brudar och på chips, oroväckande, hur skulle denna dag sluta?

Rostiga pelare

Innan vi gick över bro nummer två som skulle leda oss till fästningsområdet stannade vi till vid ”Rostral columns – Ростральные колонны” där fick vi oss dagens första snabba fynd. Nästa cache var tänkt som en belöning åt hebb och Hallén för att ha plockat 5 länder på 7 dagar ”7 days – 5 countries (Challenge Cache)” men olyckligtvis var denna cache extremt svår att finna, dessutom vid en bevakad parkering. Vi sökte, letade och sökte, även TMR68 var med i sökandet trots att han inte skulle kunna logga burken, men till slut fick vi ge upp och vandra vidare, vi skulle återvända till platsen senare på dagen men inte heller då med framgång. Synd att göra en Challenge så svår att hitta.

Vad nu, har Ingabo öppnat korvkiosk här?
Vad nu, har Ingabo öppnat korvkiosk här? Vad skall Putins rådgivare säga om detta, tredje världskriget lär utbryta över denna fråga! Efter invasioner av svenskar, fransoser och tyskar kommer nu Sibylla!

Neva

Det var ganska trist att behöva lämna denna challenge ologgad men vi blev lite gladare när två burkar i rast följd kunde hittas kring fästningen. ”The Neva Gate” låg vid den bistra porten ut mot floden, där har många först ut för att sedan aldrig återvända, det är verkligen en dödens port.

hebb hittar burken!
hebb hittar burken!
Neva porten
Neva porten

Vi gick en tur inne på fästningen och tittade på den militära bebyggelsen. Inne på området kom en grupp personer, mugglare tänkte jag, men en av dem hade en Garmin 500-gps hängande om halsen, vi hann vinka till varandra innan mugglargruppen drog in honom i en av fängelsehålorna – undrar vilket öde som väntade där inne?

Katedralen

Efter denna framgång skulle vi försöka oss på mysten ”Bittersweet”. Det skulle visa sig bli en riktigt svår nöt som i slutändan var omöjlig att knäcka. Vi vandrade runt och letade, tillbaka till utgångspunkten och letade, men helt utan framgång.

Här blev det huvudbry, mycket huvudbry men ingen logg!
Här blev det huvudbry, mycket huvudbry men ingen logg!

Efter denna problem-myst blev det en längre avstickare mot ”Botanical Garden – Ботанический сад” som till vår glädje fanns på plats och vi fick säkrat ännu en logg. Vi hade nu åter en transportsträcka fram till den grå, slitna bakgården där ”Kamchatka” skulle finnas. Mottagningen var inte den bästa med vi spred ut oss kring gården och kring klubblokalen för att leta burk och slutligen hittades den!

Bakgård

Vi hade nu rensat det vi kunnat hitta i denna del av staden och gick tillbaka över bron mot området där hotellet låg. Nu var det så att hebb ville vänsterprassla lite och vi hade överseende och lät honom hållas med både det ena och det andra. Hallén och TMR68 ägnade sig dock inte åt några dylika aktiviteter!

När vi nu nått de mest centrala delarna av staden började det åter dyka upp ett och annat brudpar, vilken tur, jag började bli riktigt orolig!

Här är brudarna!
Här är brudarna! Ser man på – självaste tsar Peter är med!

Som avrundning på dagen gav vi oss på multicachen ”730 Steps” vi hade lärt oss den hårda vägen hur besvärliga multis kan vara i Ryssland så vi var redo för det värsta. De olika delstegen var tydligare här än på den förra multin så vi kunde gå från delsteg till delsteg utan större besvär. Vid slutsteget drabbades vi av ett skyfall och fick ta skydd under en balkong. Under grannbalkongen fanns en överförfriskad ryss som ville något – oklart vad…. men slutligen gav han sig av ut i regnet och blev troligen ganska blöt även utvändigt! Vi kunde då ta oss fram till slutgömman och klara av även den. Det blev idag en tur på 29 kilometer och 7 hittade burkar.

730steg

Är vi på spåret?
Är vi på spåret?

Under turen tillbaka till hotellet såg vi inte så många brudar men väl ett antal medlemmar ur det gäng som var med på flygplanet, dom var ute med fru och barn….

Vi avslutade dagen med lite ”godis” i hotellets restaurang för att fira våra ryska fynd. Samtidigt planerades det inför den avslutande dagen i staden.