Fredag den 13:e – vilken TURdag….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Är fredagen den 13:e en otursdag? Nej, verkligen inte denna gång var det en verklig TUR dag, tur enligt betydelsen resa! Nu kanske läsare av denna blogg börjar undra, var det inte bara några dagar sedan Hallén kom hem från Ryssland, vart skall han nu då? Avgångarna ovan kanske ger en ledtråd, det är den första raden med flyg 06:00 till Riga som ger den bästa ledtråden, det var samma avgång som en vecka tidigare. Det kändes lite som att jag börjat att pendla till Riga!

Flygplats

Efter en liten stunds väntan på Landvetter anslöt två andra mystiska figurer, en mycket välbekant nämligen Ingabo och en figur som jag bara hälsat på en enda gång tidigare, Torado. Därmed var tre av ”topp 4” i Sverige samlade för att kliva ombord på flyget till Riga. Vad skulle nu ske?

När vi landat i Riga gick vi omedelbart till ett anslutande flyg som förde oss till den estniska huvudstaden Tallinn där vi skulle hyra bil och bege oss ut på äventyr i det nordligaste av de baltiska länderna.

Träd
Ingabo hittar sin första burk i Estland, för Torado och Hallén var det inte första besöket i landet men en logg är alltid en logg.

Vi jagade en del burk i utkanten av huvudstaden för att få ihop några olika iconer som Torado behövde för en östgötisk challenge. Det ledde oss bland annat till en multi ute i ett mindre rekreationsområde.

Förbud

Där var det inte tillåtet för hundar att uträtta sina behov som ni kan se på skylten ovan. Men det hindrade inte att det fanns hund i området. Helt oväntat kom en lurvig fyrbent varelse fram och slog följe med oss, kanske ville han vara med och logga multin. Vi lyckades dock villa bort honom och kom fram till finalen utan hund.

Titta vi har fått en hund!
Titta vi har fått en hund!

Från multicachen drog vi vidare söderut, mot resans huvudmål: Nelja Kuninga Tee – NKT, vilket betyder Fyra Kungars Väg, en estnisk motsvarighet till Eriksgatan i Sverige. Utmed den vägen ligger 467 burkar gömda, en ganska rejäl Power Trail alltså.

En ganska normal väg utmed trailen.
En ganska normal väg utmed trailen.

Vi lärde oss snart att granar är lika vanligt i Estland som i Sverige. Torado kunde känna sig som hemma då detta påminde om trailen vid Motala, gran, vid gran, vid gran.

Skyltar

Allt var inte gran!
Allt var inte gran!
Platsen för ett störtat flygplan, stjärtfenan är mellan Ingabo och Torado
Platsen för ett störtat flygplan, stjärtfenan är mellan Ingabo och Torado, det blev här en myst loggad!

Vi arbetade oss effektivt upp till nummer 80 i serien denna första dag innan vi avslutade och uppsökte vårt boende i Rapla. Det visade sig vara en enklare lägenhet vi hyrt av en dam som knappt kunde någon engelska, ett intressant möte! Det fanns sängar, sängkläder, handdukar och viktigaste av allt filter till kaffebryggaren. Härligt att få med en kaffedrickare på denna tur så rätt dryck kunde bli prio nummer ett! Badrummet hade en enklare dusch och WC men handfat – icke, det fick man ordna i det enkla köket. Men för hundra kronor per natt och person kan man väl knappast förvänta sig något mer. Lägenheten var dessutom såpass stor att vi fick var sitt rum, en oväntad lyx på denna resa!

På kvällen tog vi en kortare tur ut på den lilla stadens gator för att handla inför morgondagens heldagscaching och äta lite kvällsmat.

Under kvällsrundan gjorde jag dessutom en häpnadsväckande upptäckt, det visade sig att Internet ligger i Rapla! Så nästa gång ni använder Internet så vet ni att det är i Rapla kontoret ligger…

Här är Internets centrum!
Här är Internets centrum!

Fortsättning följer!