Hemfärd – men först ett rejält tårtevent!

På måndag morgon skulle vi lämna Rapla och bege oss i riktning mot Tallinn. Först var det dock den lilla detaljen med att återlämna nyckeln, hur skulle det gå till att förklara den saken för damen som hyrde ut lägenheten? Ingabo ringde upp henne, vi kunde alla höra ”key key yes yes”, sen blev allt tyst, vad skulle hända nu? Efter knappt fem minuters väntan dök hon upp inne i huset, det verkade som om hon bodde i samma uppgång! Hon förstod nog ganska lite av vad vi sa och vi förstod ännu mindre av vad hon talade om, men vad gör det när alla är nöjda och vi kunde påbörja vår hemfärd, men först förbi en och annan burk.

Titta, cachen bryter markytan...
Titta, cachen bryter markytan…

Denna dag skulle det bli andra typer av miljöer och burkar, långt större variation än PT-jakten givetvis. Granar byttes mot lövskog, betong, ruiner och övergivna industrier.

Vad pågår här då?
Vad pågår här då?
Här har det legat en post!
Här har det legat en post!
En riktigt rörig cache!
En riktigt rörig cache!

Lejon

Två män och ett konstverk

Vattentorn

Vi arbetade oss sakta men säkert in mot centrala Tallinn där det blev en del dödsföraktande passager över tungt trafikerade vägar. Lunchen denna dag blev ytterst spartansk med banan, chips, läsk och torkad frukt – mycket speciell eftersmak. Tiden gick som vanligt mycket snabbt och närmade sig med hög hastighet 17:30 då vi skulle hålla eventet ”Meet the Swedes in Tallinn”. Träffpunkten var omedelbart intill den gamla stadsgränsen och muren, men denna gång blev det inte tillfälle att besöka den sevärda delen av Tallinn, det gjorde inte mig något då jag varit där två gånger tidigare, men nog är jag lite förbryllad över prioriteringen.

På eventet blev vi omkring tio personer, fler än vad vi vågat hoppas på. Det kom även ytterligare en svensk – HaffaLelle – med mugglarfru samt en skara lokala cachare, bland annat en yngre pojke som var ute på självständig caching. Det är verkligen roligt med denna blandning av personer, både när det gäller bakgrund och ålder, det berikar.

event
Foto: HaffaLelle. Från vänster: Ingabo, HaffaLelle, Torado, Hallén

Eventet sammanföll som av en händelse med Ingabos födelsedag och när triink  dök upp fick han en något udda present.

Vem vill inte få morötter på födelsedagen?
Vem vill inte få morötter på födelsedagen?

När eventet var slut bjöd Ingabo alla deltagare på det de önskade bland läckerheterna på pagaripoisid. Det blev en trevlig tillställning som avrundades med att vi fick en bonusmyst serverad av två Tallinn-cachare som på så sätt ville tacka för att de fått vara med om både event och blivit bjudna på födelsedagstårta.

När den var hittad och loggad var det hög tid att åka mot flygplatsen och lämna igen hyrbilen. Givetvis gick det inte att lämna landet utan att ta en burk till så vi gick med raska steg mot ”FLY” som snabbt och lätt kunde loggas. Det blev den sista burken av över 530 som hittats denna långhelg. Nu kanske man kan få ett par dagars vila innan nästa galenskap inleds!

I flygande fläng loggades FLY...
I flygande fläng loggades FLY…
Nu var det slut, dags att gå till flygmaskinen.
Nu var det slut, dags att gå till flygmaskinen.