Underhåll – en nödvändig syssla

Det är inte alltid det går att vara ute och leta efter burk, dom burkar som man är ägare till måste också underhållas – vare sig det behövs eller ej!

Jag hade idag två ”problemburkar” på min att-göra-lista. Den första var ”Svarttjärn, the Black Mere” som ligger vid en konstgjord tjärn i Delsjöområdet. Den placerade jag ut i februari 2007 och den har klarat sig bra genom åren. Det var därför oroande att få en Needs Maintenance logg den 7:e juni som hävdade att burken skulle vara borta. Den 12 juni kom dock en logg där en besökare hittat cachen, det var lika bra att göra ett besök och se hur det stod till.

Här skall det finnas en cache!
Här skall det finnas en cache!

Jag gick iväg tidigt på förmiddagen då det är lättast att besöka denna cache som ligger invid den högtrafikerade 8:an, där tusentals personer kan passera varje dag. Först undersökte jag platsen där jag satte cachen, där var den inte. Då gick jag vidare och undersökte alternativ två, där var den inte men så gick jag till det tredje alternativet av fyra och där visade det sig att burken satt. Ganska fantastiskt hur en burk fastsatt med starka magneter kan vara ute på promenad…. Jag skrapade av en del rost från magneterna och satte tillbaka burken på avsedd plats och kunde fortsätta på dagens underhållsvandring.

Skårs gård
Skårs gård

Efter några kilometers vandring, delvis i sällskap av rådjur(!), nådde jag fram till bostadsområdena på andra sidan Delsjöområdet. Där skulle jag se till dagens andra problemcache ”Skårs gård”. Där hade jag fått två DNF loggar, det är oroande då det rör sig om en enkel cache som de flesta bör hitta utan problem.

Stenarna jag gömt en small lock & lock bakom fanns kvar men burken var tyvärr borta. Då det numera råder brist på lock & lock i mitt förråd, har faktiskt helt slut på denna burktyp, så fick det bli en micro istället. Lite tristare, men lättare att dölja. Därmed hade dagens uppdrag fullföljts och jag kunde återvända hem mot cachingbasen och nöjt konstatera att det blivit en motionsrunda på 14,7 kilometer under denna tillsynsrunda.