Tillsynsbestyr och trappbrydderier

Söndagens lilla burkletarrunda inleddes med fler tillsynsbesök på egna cacher. Det har kommit ett par DNF:loggar och även frågor per mail om min cache ”Björkekärr”. Den har tyvärr blivit mugglad ganska många gånger så jag beslutade mig för att göra ett besök på platsen, som ändå ligger ganska nära min geocachingbas.

Stugan "Björkekärr"
Stugan ”Björkekärr”, var arbetarbostad – inte ett torp.

De första timmarna under förmiddagen denna söndag var det lugnt och stilla i omgivningen, det var bara att kliva fram genom den täta grönskan för att kontrollera cachen. In med handen i hålet och där kände jag omedelbart den bekanta kontakten med ett PET rör, allt var alltså som det skall, burken var på plats.

Jag fortsatte därefter ett par kilometer ned till nästa cache med DNF:loggar ”Fräntorpsgrottan”. Där satte jag ut en ny cache den 1 april i år, sedan dess har ingen hittat den! Därför kändes det viktigt att kontrollera även denna cache. Jag slängde av mig ryggsäcken och tog mig in i mörkret beväpnad med ficklampa och en ersättningscache i handen.

Fräntorpsgrottan

När jag klivit upp på några stenar i grottan kunde jag luta mig in bland skrevorna och snabbt konstatera att även denna burk fanns på plats, lika väl dold som när jag placerade ut den 1 april. Skönt att veta! Nu när dessa åtaganden som CO var avklarade kunde jag unna mig att bege mig ut på en liten jakt på burkar. Det har under de senaste månaderna kommit några nya cacher utåt Partille och jag ställde nu in siktet på ”In i dimman” något över 5 kilometer fågelvägen åt öster, det var bara att börja gå!

Lutande GC-väg!
Lutande GC-väg!

Nästan uppe på toppen nådde jag fram till cachen. Någon dimma syntes inte till idag, det var faktiskt ganska vackert väder!

Dimman

Burken kunde lätt hittas och jag kunde nöjd signera ännu en loggremsa för att sedan kliva vidare uppför backarna i riktning mot cachen ”Den Stora”. Det blev en tur i delvis stiglöst land fram mot denna burk. Väl på plats snurrade jag runt och letade utan att först se något uppenbart. Efter några minuter granskades platsen vid nollpunkten lite mer närgånget och då såg jag något stort…

Den stora

Som avslutning på dagens runda tänkte jag mig att leta upp multin ”Ztegräkning” i Björndammsområdet.

Man kan inte påstå att byggnaderna i Björdammen är direkt vackra....
Man kan inte påstå att byggnaderna i Björdammen är direkt vackra….

Jag gick rundan till de fyra trapporna och gjorde noteringar på telefonen. När jag kom till sista trappan gjorde jag något galet, råkade radera noteringen med antalet trappsteg och det gick inte att få tillbaka, vad göra då? Gå ett varv till naturligtvis! Jag gick trappa upp och trappa ned tills jag var åter vid startpunkten. Efter summering och beräkning fick jag fram en trolig plats som även prövades i geocheckern. Det visade sig då att det var fel, hur kunde det hända! Jag gick om alla trappor två gånger till och fick varje gång samma antal trappsteg, gjorde om beräkningarna och fick samma resultat, som fortfarande var fel!

Många trappor blir det....
Många trappor blir det….

Då jag nu tröttnat på att gå i trappor bestämde jag mig ändå för att gå till finalkoordinaten jag fått fram för att undersöka det hela på plats. Det var ganska bökig terräng att ta sig dit men slutligen stod jag rakt framför ett träd av den modell som hinten omnämnde, detta kan väl ändå inte vara en tillfällighet? Men sökandet kring trädet gav inget resultat och inte avsökningen av närbelägna liknande träd heller, det fick bli en DNF, får sätta mig och undersöka beräkningen i detalj hemma och se vad som gått fel.

Jag återvände nu hem till geocachingbasen för att slicka såren!

 

1 kommentar

Kommentarer är stängda.