Regnig avslutning på Ålandsresan

Söndag morgon regnade det ordentligt i Mariehamn. Lusten att ge sig ut för att leta upp återstående burkar var inte överdrivet stor då det hade inneburit att vi hade fått sitta med fuktiga kläder på båt/buss/tåg i många timmar. Det blev därför en mycket lugn förmiddag som inleddes med en god och stilla frukost.

En sista blick på vår tillfälliga geocachingbas.
En sista blick på vår tillfälliga geocachingbas.

Men strax efter tio började regnet lätta och det blev möjligt för oss att ta packningen på ryggen och bege oss av in mot centrum. Ingen av gårdagens grupper hade lyckats att plocka ”Idrottsparken”, den cachen blev därmed ett givet mål. TMR68 och jag fortsatte sedan i god fart mot ”Matts Dreijers plats” som hittades utan lock och utan loggremsa. Locket låg inne i buskarna men loggremsan saknades helt. Vi fick därför lägga i en egen bit papper och på så sätt återställa burken.

Alla måste betala, verkligen alla....
Alla måste betala, verkligen alla…. Men på bussen var det ingen som kontrollerade biljetten!!

Därmed var denna dags caching avslutad! Vi kunde gå och fika invid torget därifrån bussarna avgick och sedan inleddes hemfärden. Den gick utan problem även om jag fick vänta en stund på Stockholms central medan de övriga letade burkar. Det kändes inte så meningsfullt att följa med runt och titta en gång till på cacher jag redan loggat! Min förhoppning om att komma med ett tidigare tåg grusades snabbt då det endast fanns en biljett i andra klass på det tidigare tåget, men den var mycket dyrare än den första klass biljett jag höll i handen. Inte tänkte jag betala dyra pengar för en nedgradering som ändå bara gjorde en timmas skillnad.

Vid 21.25 rullade tåget in på Göteborgs central och ännu en mycket lyckad geocachingresa var avklarad. Nu återstår att se – vart är jag på väg nästa gång?