Nämn inte: liten sten och tallrot….

Idag plockade jag fram mina noteringar från räknandet av trappsteg i multin ”Ztegräkning” som jag hade stora problem med den 22 juni. När beräkningen gjordes om hemma vid datorn visade det sig att jag räknat rätt antal trappsteg men något hade gått fel i uträkningen. Kanske kan man misstänka att det finns en bugg i miniräknaren på gps:en…. Något hade alltså gått fel men grunddata var helt rätt och geocheckern gav mig ett glatt och grönt ljus – ut och leta!

Det är några kilometer att gå innan man kan skymta Björndammsområdets många små trappor.

trappan

Idag slapp jag dock trava omkring i dessa trappor, jag skulle vidare till finalen i multin, trodde jag…

Vid koordinaterna kom jag fram till tre olika kandidater som passade in på hinten ”Under tallrot, bakom liten sten”. Det blev till att leta, rota, leta och rota, men ingen burk ville visa sig, inte ens en liten sten syntes till. Sökandet fortsatte envetet och allt mer material togs bort under rötterna, började nästan frukta att en av tallarna skulle falla ned över mig!

Efter två timmars rotande under rötter var energi och fantasi slut, jag avbröt och återvände hem till cachingbasen. Ett gott råd; nämn inte liten sten och tallrot i min närhet de närmaste timmarna….