Utmed skolvägen

Skolvägen är lång

Är inte skolan slut för den här terminen? Nej, det går ju sommarkurser vid GU – så är det – därmed måste man givetvis bege sig ut på jakt utmed skolvägen! Det var någorlunda behagligt efter morgonens rejäla åskväder så jag drog på kängor och ryggsäck för en liten mini-caching-tur. Det är några kilometer genom Delsjöområdet fram till de båda burkarna i skolvägs-serien, på vägar jag kan utan och innan. Efter en dryg timmas vandring och ytterligare några minuter som ägnades åt fotograferande, var jag framme och kunde börja leta efter ”Skolvägen#1”. Först ville min gps få mig upp mot planket och en mugglarstig efter hallonplockare lurade mig först dit, men sedan fick jag gå över till andra sidan GC-banan. Där letade jag runt lite bland buskarna innan burken hittades. Med god fart kom jag utför slänten och satte nog myror i skallen på två mugglartjejer med hund… Jag ville hinna undan detta sällskap så jag satte högsta Hallén-fart ned mot ”Skolvägen#2”. När jag nådde nollpunkten var jag väl utom synhåll, men letandet blev långvarigt. Hundmugglar tjejerna kom ikapp mig och fick nog än mer att fundera på när jag smög omkring inne vid staketet närmast motorvägen.

Sökande fortsatte i en halvtimma utan resultat, detta började bli minst sagt pinsamt! För att klara mig från en DNF lyftes telefonen för att söka kontakt med Geocachingakuten! Det visade sig då att det var en plats jag uteslutit på grund av det som stod i cachebeskrivningen. När jag följde min livlinas råd så var också denna burk snart funnen och jag kunde fortsätta tillbaka mot geocachngbasen, men först skulle det bli lite fotograferande borta vid Stora Torp.

Ännu mer skolväg