Runt Svaleboskogen och Västra kyrkogården

Det verkar som om det blivit varmt ute, över 18 grader redan tidigt på förmiddagen! Den arma geo-kroppen får ju en chock av dess brutala omställningar… Det är dock inte värre än att man får svettas lite mer då det inte går an att slå av på tempot, inte ens under en period som skall föreställa vara semester. En plan inför de kommande veckorna är att få rensat upp en del på hemmaplan, det vill säga Göteborg med omnejd. Det inleddes idag i blygsam skala med en spårvagnstur med cachinglinje 1 ut till hållplatsen Botaniska trädgården. Det är dock ett ganska missvisande namn på hållplatsen då ingången till botaniska ligger en bra bit bort på andra sidan en stor motorled. Det man möts av vid Botaniska trädgården är istället Slottsskogen! Det var också den senare parken jag hade intresse av att besöka för att säkra en logg på ”Slottsskogsgömman”.

Välkommen till Slottsskogen

Min gps var nog lite förvirrad idag och pekade mig i alla möjliga och omöjliga riktningar, 30 meter väst, 60 meter öst, 20 meter norr och några meter söder… När den väl lugnat ned sig så pekades en trolig plats ut och där satt mycket riktigt ett litet PET-rör moget och fint i sommarsolen och väntade på att bli loggat.

Några hundra meter bort låg starten för en multi, ”Benny Boy´s cache #19”, som jag varit och titta på tidigare utan framgång på grund av en del tvetydigheter kring hur den skulle lösas. Vi det besöket tog jag dock ett foto av den moderna runsten som utgör startpunkten för multin. Med fotot till hjälp har jag sedan kunnat lösa problemet och fått fram finalkoordinaterna. Trots att det var tidigt på förmiddagen och nästan inga mugglare ute hade en kvinnlig mugglare med liten hund parkerat sig vid nollpunkten, det blev till att vänta en stund och till slut gav hon sig långsamt iväg. Därefter tog det mig inte många minuter att hitta burken, härligt att få denna multi ”rensad” från kartan.

Slottsskogsvallen, ett burkkast från multins startpunkt.
Slottsskogsvallen, ett burkkast från multins startpunkt.

Mitt nästa mål ”Team Grichan #1” var drygt en kilometer bort, det var bara att sätta högsta Hallén-fart mot cachen! Även denna burk har jag letat efter tidigare men då utan framgång. Då var det snö på marken, idag var det inte någon snö…

Är det detta man avser med begreppet "storstadsdjungel"?
Är det detta man avser med begreppet ”storstadsdjungel”?

Trots djungel med taggbuskar och nässlor gav jag mig i kast med att söka upp burken och till min stora förvåning, liksom glädje, hittades den inom ett par minuter! Det var ett bra resultat som sporrade mig att kliva iväg utmed Västra kyrkogårdens kant i riktning mot ”Södra Svaleboskogen” där jag efter lite onödig terrängvandring hittade en rejält stor burk under en sten. Därefter kunde jag kliva ut ur snåren och ut på asfalten för att gå i riktning mot nästa multi.

Är de Hallén som kliar sig i huvudet inför ännu en multi denna dag?
Är de Hallén som kliar sig i huvudet inför ännu en multi denna dag?

GBG Beauty – 04 JR – Ung man” var lätt att hitta, en vacker utsmyckning i ett av stadens finaste bostadsområden med många vackra trähus, både flerfamiljshus och villor i en härlig blandning i en välplanerad stadsdel. De båda årtalen noterades och jag satte mig ned på en av bänkarna intill statyn och kunde snart räkna ut vartåt vandringen skulle styras härnäst, bara att knalla på! Det var inte långt till finalen och den var inte svår att hitta så det blev snabbt ännu en logg. Turen fortsatte på utsidan av Västra kyrkogården och snart var jag framme vid den traditionella cachen ”The Geocahing Spot”, småburkar under parkbänkar kan ibland vara luriga men idag satte jag handen direkt på rätt ställe, tur som en… som det heter.

The Geocaching Spot

Här blev det en blick på gps:en och jag kunde konstatera att den ursprungliga planen att gå mot ”Oak creek Rock And Roll Lookout” fick ändras då det var mängder av DNF logar på den. Däremot så var dess granncache ”Ekebäck” i bra skick och därför blev det en avstickare över den lilla GC-bron som går över leden bort mot denna burk. Redan på långt håll såg jag burken, tänk att sådana var så svåra första gången man träffade på modellen….

Eckebäck

Innan jag åter passerade GC-bron var utsikten bort mot Älvsborgsbron fantastisk.
Innan jag åter passerade GC-bron var utsikten bort mot Älvsborgsbron fantastisk.

I utkanten av Västra kyrkogården klev jag åter ut i snåren och fick leta en stund innan loggen kunde säkras på ”Västra Kyrkogården”. Varvet runt kyrkogården var därmed nästan avklarat men jag var fortfarande hungrig på fler burkar så det fick bli en förlängd tur mot ”Vov vov”. Där blev det lite letande men jag klarade mig från att bli utskälld.

Vov vov?
Vov vov? Här är dock inte cachen om nu någon skulle tro det!

Dagens sista burk hittades på baksidan av Friluftsfrämjandet stuga i Högsbo. Åter en stor burk, vilket alltid är trevligt. Nu var en mils promenad avklarad och tio burkar hade loggats, ett bra resultat för en kortare förmiddagstur och denna del av staden ser nu lite mer städad ut på kartan!