Från Rödbo till Kärra och lite till…

Värmen tycks fortsätta, soligt och lite mindre vind än tidigare dagar gjorde att jag fruktade ännu en het dag. Därför laddades ryggsäcken med 3 liters vattensäck och smörgåsar samt kexchoklad lades i en liten kylbox. Därefter var jag redo att ge mig av ut på äventyr. Det blev den momsbefriade svarta expressen i kombination med nybörjarlinjen grön express idag för att nå min startpunkt Eriksdal som utgör taxegräns mellan Göteborg och Kungälv.

Hinder

Ingen har tänkt på behovet av att korsa denna väg, GC-banan måste här ha planerats av en mugglare då den vek av åt helt fel håll. Men ett litet staket hindrar inte Hallén, ett kort kliv så var jag över och korsade vägen som denna semesterförmiddag var glest trafikerad. Därefter var jag inne vid en liten grusväg. Den går utmed motorvägen ganska många kilometer och har sedan några månader blivit berikad med en lång serie cacher.

Naturreservat

Serien heter ”Kärra till Rödbo” men jag valde att gå omvänd väg, från nummer 19 till nummer 1. Det var till större delen lätthittade burkar, ganska många trevliga små miniholkar.

Bohus mäktiga fästning syntes när jag blickade tillbaka mot utgångspunkten.
Bohus mäktiga fästning syntes när jag blickade tillbaka mot utgångspunkten.
Det finns många små övergivna tunnlar under motorvägen, de flesta fyllda med vatten. De byggdes för jordbrukets behov, men idag finns inte många bönder kvar på Hisingen.
Det finns många små övergivna tunnlar under motorvägen, de flesta fyllda med vatten. De byggdes för jordbrukets behov, men idag finns inte många bönder kvar på Hisingen.
Fina gömmor!
Fina gömmor!
Göta älv och grusvägen gick här sida vid sida, trevligare att gå utmed älven än utmed motorvägen!
Göta älv och grusvägen gick här sida vid sida, trevligare att gå utmed älven än utmed motorvägen!
Vad väntar här inne?
Vad väntar här inne?
Hej! Vem är du sa....
Här står gänget!
Nyfiken, men lite rädd för Hallén var allt den unge tjuren...
Nyfiken, men lite rädd för Hallén var allt den unge tjuren…
Det blev många kilometer i bruset utmed motorvägen.
Det blev många kilometer i bruset utmed motorvägen.

Stolpe

Grymt....
Grymt….
När Angeredsbron kom inom synhåll visste jag att burkplockandet utmed trailen snart skulle vara över.
När Angeredsbron kom inom synhåll visste jag att burkplockandet utmed trailen snart skulle vara över.

Alla nitton burkar i denna serie loggades utan problem, dessutom blev ”Highway Cache” loggad på vägen. Den lilla grusvägen mynnade i en asfalterad GC-bana som ledde mig in genom ett industriområde. Utmed den vägen blev det efter lite letande en logg på cachen ”MC i Gbg #1”.

MC

Huvudmålet med denna lilla utvikning på turen var att få signera loggboken i cachen ”Challenge #269 – Two continents in one day”, kravet är inte bara att man skall ha loggat två cacher på samma dag på två olika kontinenter, det skall även vara minst 5000 kilometer mellan burkarna. Det är ett krav som jag lätt uppfyller, den 13 juli 2011 loggades burkar först i Stockholm, sedan några timmar senare i Seattle 7829 kilometer bort!

Utmaning
Det sitter något mer invid burken, någon slags klisterlapp med en QR kod… men sånt bryr jag mig inte om!

Min vandring gick nu bort från industriområden och motorvägar och in mot Kärraområdet. Där fanns en rad burkar som jag också ville passa på att logga när jag ändå var på plats. ”Chrysafenios – Halvvägs till 82” hittades snabbt och jag tog även hand om ”E6 Kärra TB Hotel”. För att säkra en logg på ”Klareberg” krävdes dock en mindre djungelvandring, men fram kom jag och logg blev det.

Finns det något där tro?
Finns det något där tro?

Nästan en kilometer bort låg nu mitt nästa mål under vandringen, en motionsslinga som såg lockande ut då den var försedd med ett antal burkar i WWFM serien.

Infoskylt

Olycksbådande!
Olycksbådande!

Skall det nu bli jämmer och elände, tänkte jag när infoskylten passerades. När jag nådde den första gömman utmed spåret tycktes dessa farhågor besannas, jag letade länge utan att hitta varken burk eller någon säker nollpunkt. Det slutade med att jag tog fram min medhavda matsäck och gjorde därefter ett nytt försök, dock ingen framgång så jag fortsatte framåt på spåret.

Kan här finnas en burk?
Kan här finnas en burk?

Resterande burkar i serien hittades, jag gick från burk till burk, även om det krävdes en del letande på några av cacherna.

Lite lätt klättring, som till och med Hallén klarade av!
Lite lätt klättring, som till och med Hallén klarade av!

På toppen av Jämmerberget möttes jag av både cache och bronsåldersröse, kan det bli bättre?

Bronsålder

Näst sista burken på berget var ”Blå Spåret”, en enkel burk på en parkbänk, trodde jag! Här letade jag en bra stund men utan resultat, den måste vara mugglad. Den sista burken var tänkt att bli ”Hisings-Kärra – #6 WWFM X”, den hittades oväntat lätt och på så sätt fick jag också veta hur cachen jag inlett min runda med var placerad. Det fick mig att återvända till #7 för ett nytt försök, då hittar jag den inom ett par minuter… vilken tur att jag gjorde ett nytt försök.

En sista blick på den besvärliga bänken...
En sista blick på den besvärliga bänken…

Jag gick nu ut ur naturområdet och i riktning mot närmsta busshållplats för att med hjälp av rosa-pantern-expressen återvända in mot staden och åka vidare upp mot geocachingbasens höjder för att smida nya ondskefulla planer, det är ju ändå semester…

Dagen gav 19,5 kilometers vandring i 28-gradig värme och 32 hittade cacher.