Fredagsgodis är gott

Åter en solig sommardag men inte lika mycket tid för burkjakt som igår, men en liten tur i närområdet skulle det allt bli för att ”städa”. Temperaturen var behaglig strax efter klockan 6 på förmiddagen så jag drog iväg i bästa Hallén-fart. Mitt första uppdrag denna dag var att bege mig till en hemlighetsfull och smakfull plats, finalen för mysten ”Godis är gott”. Där fick jag leta en liten stund då jag fick för mig att en viss plats borde vara den rätta, när det i verkligheten var en helt annan plats jag borde leta på… men det hela löste sig och min signatur skrevs in i boken. Nu var det en liten transportsträcka till nästa burk inom dagens uppdragslista, ”Lundenskolan”. Det är en burk med D/T 3,5/2,5, alltså lite svårare och högre än normalburken vilket gjorde det hela lätt! Vid nollpunkten fick jag snabbt se något misstänkt, nu gällde det bara att få tag i objektet och dessutom få tillbaka det på sin plats när burken väl loggats! Min längd räckte till i kombination med ett verktyg som hittades på platsen, men är man kortare än Hallén lär det bli lite mer arbete, inte minst med att återplacera. Mycket nöjd var jag när burken var signerad och återplacerad.

Träden är många och här döljer sig en klurig hemlighet!
Träden är många och här döljer sig en klurig hemlighet!

Nästa nya burk i närområdet var ”Örgryte nya kyrkogård” som också skulle vara av den luriga modellen. Jag tog mig dit på lite bakvägar och letade först runt i buskarna, där hittades bara en tom fågelmatare, vilket inte var så bra då jag var hungrig på burk! Då lät jag geo-blicken svepa över området och snart hade jag hittat något jag väl kände igen från andra gömmor, snyggt, men tydligt för en van burkletare. Dagens tredje logg var därmed säkrad.

Örgryte nya kyrkogård
Örgryte nya kyrkogård

Nu övergick jag från att vara jägare till att agera som cacheägare och utföra underhåll på egna burkar. Min cache ”Lundens gård (f.d. Petroleum Tango #27)” har fått loggar som säger att loggboken är slut så jag beslutade mig för att gå förbi och titta till cachen. Nog var det många loggar i den, inte ett akut problem då det fann 1,5 blanka baksidor kvar, men jag bytt ändå loggremsan så lär den hålla ett bra tag till.

Huvudbyggnaden till Lundens gård ligger ett kort stycke från cachen
Huvudbyggnaden till Lundens gård ligger ett kort stycke från cachen vid koordinaten N57 42.287 E012 00.546

Jag började nu gå tillbaka hem mot geocachingbasen, men först hade jag ännu ett underhållsbesök att utföra vid ”Torvmossesjön II” där den ursprungliga cachen dykt upp igen efter att ha varit borta ett tag! Därmed ligger det två cacher på platsen, lite överdrivet med så många burkar, därmed skulle en av dessa plockas hem igen.

En sten och en groda, vem skall bli kvar och vem skall bort?
En sten och en groda, vem skall bli kvar och vem skall bort?

Det blev stenen som plockades med hem igen och den något skadade grodan fick ligga kvar under trädet, det är uppenbarligen något djur som verkligen gillar grodor, kan det vara en fransk mus?

Därmed var dagens runda avslutad. Det blev en mils vandring, tre hittade burkar och tillsyn av två burkar. Inte några stora volymer men en mycket trevlig tur.