Underhåll – burkjakt – event

Dagen började med en 1,5 mils tur ut i Delsjöområdet för tillsyn av min egen cache ”Ugglebäcken år 1312”. Den råkade tidigare ut för att en grävskopa slog sönder den fina stubben där cachen var gömd, men nu verkade det vara problem igen. När jag kom till platsen insåg jag snart att mugglare förstört det lilla som var kvar av gömstället och så som mugglare gör hade de säkerligen också stulit burken. Jag var dock förberedd och hade ett par olika cacher i ryggsäcken och en ny plats letades upp några meter bort. Därefter kunde den åter öppnas för ”trafik” och det dröjde inte många timmar innan den första loggen anlände!

Efter några timmar hemma i geocachingbasen var det dags att bege sig ut igen, denna gång för att logga ett par burkar inne i centrum. Mitt första mål var ”Park it cheap”, där kunde jag inte begripa vad som pågick, kom inte närmare, bara runt i cirklar. Det blev till att ringa geocachingakuten för bistånd, vilket beviljades. Efter lite sökande kunde burken hittas och loggas. Då uppstod ett nytt problem, en skrikande måsunge ”parkerade” utanför den plats där jag stod och loggade… Föräldrarna gillade inte min närvaro och gjorde ilskna utfall. Min enda väg ut var att ta mig över ett mindre staket, in i parkeringshuset och vidare ut ur byggnaden på dess andra sida.

Billig parkering

En bit bort skymtade jag ännu en ologgad burk på min centrumkarta ”Gasklockan 2.0”, det blev en rask promenad förbi alla hindrande motorleder och snart såg jag den bruna kolossen framför mig. Den enda mugglaren på parkeringen åkte när jag anlände så det var lätt att leta upp och logga denna burk.

Gasklockan

Denna logg fick avsluta min före-eventet-runda och jag började gå bort mot Lilla Bommen där eventet ”Ein Geyer auf Reisen in Göteborg” skulle hållas. Det visade sig vara tre glada tyska kvinnor som alla kom med samma kryssningsbåt till Göteborg. Trots det extremt blåsiga och opålitliga vädret blev det ändå mycket god uppslutning på eventplatsen och som alltid en trevlig tillställning.

Event

Event

Arrangörer
Förberedelser inför gruppbilden.

Efter lite mer än en halvtimma började allt fler att ge upp och längta efter en plats med lite mindre vind!

Bron
Mindre blåst uppe på bron?

Men man kan undra om det var ett så lämpligt val av några att då gå upp på Götaälvbron? Eller var det något annat de var ute efter tro….?

Nöjd med denna social tillställning gav jag mig åter hem mot cachingbasen med cachinglinje 17. I morgon är det, som ni säkert vet, dags för nästa event ”Göteborgs Museumevent #1”, kanske ses vi då?