Mugglarna håller mig sysselsatt!

I den fridfulla dalen ställer mugglarna till med problem!
I den fridfulla dalen ställer mugglarna till med problem!

Mugglarnas så kallade uppgift i livet är att förstöra burkar, det vet vi ju alla, därutöver har de till uppgift att besvära geocachare som letar efter en burk, sätta sig på bänkar och lägga upp grushögar över burkar med mera obehagliga aktiviteter. Till denna lista kan vi också lägga att deras ofog att plocka bort burkar också tämligen effektivt hindrar oss cacheägare från att ge oss ut och jaga burk! Jag har nästan tappat räkningen på antalet underhållsrundor jag gjort den senaste tiden och hur mycket tid som fått läggas på denna egentligen helt onödiga aktivitet, att städa upp efter mugglare.

Idag var det dags igen för ett nödvändigt besök vid en av mina cacher ”Kärralunds sätesgård”, där har jag fått en mängd DNF loggar den senaste tiden. Tyvärr var burken borta och jag fick placera ut en ny. Åter minskade jag storleken från en regular-burk till en micro, de är helt enkelt lättare att dölja och billigare att ersätta om mugglarna skulle återvända. Nog är det trist när man tvingas ta bort normalstora burkar, men då lock & lock blivit allt svårare att få tag på så väljer jag numera oftast att minska storleken på cacherna när de blir mugglade.

Därmed fick ännu några värdefulla cachingtimmar ägnas åt underhåll istället för burkjakt, troligtvis blir det därmed inte någon mer burkjakt för mig dag. Mugglarna har därmed vunnit ännu en seger, men ett är säkert de har inte vunnit kriget!

1 kommentar

  1. men Hallen ta dig en titt på Järnia på Järntorget där finns gott om Lock and Lock så ännu är inte hoppet ute för kvalitetsburkar 🙂

Kommentarer är stängda.