“Though this be madness, yet there is method in’t” – eller – Geo-vandring kring Helsingör

Helsingör

Helsingör är en ort som jag oftast bara passerat igenom när vi varit ute på gemensamma cachingresor, men denna vecka skulle det bli bot och bättring! När jag tittade på kartbilden över staden med dess omgivningar så blev det uppenbart att det fanns mycket burk, inte minst ett par etapper av DK-power.

Dags att ge sig av!
Dags att ge sig av!

Det blev tåg söderut mot Helsingborg och därifrån färjan Hamlet över till Helsingör!

Hamlet

Danmark i sikte

Är det något ruttet i....
Är det något ruttet i….

När jag väl trampat ned en mängd mugglare som gick som löss från färjan ångade jag fram till dagens första burk ”Futtog Helsingør – Den ”nye” banegård”, Futtog burkar har ett rykte om sig att vara svåra efter en tur vi gjorde för flera år sedan i Köpenhamn, men det gällde inte denna. Här sökte jag av några platser under bänken och inom en minut hade jag cachen i min hand.

Futtog

Mitt mål denna första halvdag i Helsingör var annars att bege mig ut på DK-power-vandring. Den första burken framför mig visade sig inte finnas kvar, ägaren bad om hjälp med en ny burk i en tidigare logg men någon sådan hade jag givetvis inte med mig. I efterhand ser jag att den fått en ny burk på onsdagen, samma dag som jag lämnade staden, typisk, men en PT burk mer eller mindre… Jag gick alltså vidare och kom snart till ”DK POWER 1916”, den satt på klassiskt sätt i ändan av en böjd stolpe som håller ett vägmärke. Där var meningen att det skulle finnas en krok att dra ut burken med, som satt fast med starka magneter. Kroken var dock placerad inåt i stolpen och trots att jag använde min fulla längd och lite till så gick det inte att dra ut burken ur sitt hål, jag fick helt enkelt inte ett tillräckligt bra grepp. Det var bara att ge upp – det här började ju inte så bra! Till min stora glädje och lättnad fick jag vid den följande burken se något bekant, ett elskåp! Sällan har jag blivit så glad för en micro bakom ett sådant.

En härlig syn!
En härlig syn!

Nu kunde burkjakten börja på riktigt, cache efter cache hittades och det blev inte några fler DNF:er under PT-turen. Jag gick upp till nummer 1874 och tog sedan även slingan 1877 till 1894. Det var verkligen varmt denna dag så en liten butik som sålde stora flaskor med iskallt vatten blev min räddning då mitt eget förråd av dryck snabbt tog slut.

Potäter

Traktor
Jag är på landet….
Upp i slänten - T3 naturligtvis!
Upp i slänten – T3 naturligtvis!

Fara djur

Baksidan är bäst!
Baksidan är bäst!

Danskt hus

Dansk kyrka

Pilgrim

Mitt under PT rundan träffade jag på en burk som inte var en PT cache men som jag ändå blev nyfiken på. ”Filmbøtten” som hade svårighet 4, den måste jag ju bara titta på! Burken var ju inte svår att hitta, den var stor och stod helt öppet på marken – vad är det som är så svårt….?

Svår att hitta?
Svår att hitta?

Jo, det svåra visade sig vara att hitta burken – alltså burken med loggremsan i!

Burk i burk

Den stora behållaren innehöll nämligen mängder, mängder och åter mängder av små filmburkar som man skulle få ut ur den smala öppningen och bland alla dessa filmburkar så fanns en med en loggremsa. Jag prövade att försöka plocka ut några burkar, men insåg att det hela skulle ta i värsta fall flera timmar! Det skulle kraftigt påverka mitt dagsresultat så jag valde att avstå denna burk, men det är onekligen en ganska kul idé till en cache.

Detta är en cache - sa jag till hästen - som såg ut som ett levande frågetecken!
Detta är en cache – sa jag till hästen – som såg ut som ett levande frågetecken!

Några timmars vandring på DK-power hade genererat 45 hittade, jag var nu bara några få burkar från det uppsatta dagsmålet på 50. Vandringen tillbaka in mot Helsingör gick därför i skogsområdet Teglstrup Hegn, härligt att komma bort från vägarna och in i skogen.

Tuggummi i skogen....
Tuggummi i skogen….

Skogsväg

Bok vid bok - ett riktigt bibliotek!
Bok vid bok – ett riktigt bibliotek!

Det blev en riktigt trevlig runda med lite mer kluriga cacher inne i skogsmarken. När jag åter trädde ut på asfalten var det inte långt till mitt boende, där hälsade mig Hamlet välkommen!

Hamlet
Vid mitt boende väntade Hamlet…

Jag lämnade av packningen och tog en välbehövlig dusch, efter de 35 kilometerna jag hittills vandrat denna dag, innan det var dags att gå ut för att få lite mat. När hungern var stillad blev det ett besök på stranden. Bygga sandslott? Sola och bada? Nej, inget av detta lockade, det jag var intresserad av var en bison i ett litet träd, dagens sista burk.

Strandliv

1 kommentar

Kommentarer är stängda.